NavMenu

Korak bliže izgradnji sportskih sadržaja u okviru centra Školarac u Ubu - Potencijalna lokacija i za akva park

Izvor: eKapija Sreda, 18.10.2023. 10:12
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Google Earth)
Vlada Srbije donela je rešenje o eksproprijaciji nepokretnosti u cilju izgradnje sportskih sadržaja Školarac i kanala Očaga u Ubu.

Plan detaljne regulacije za kompleks Školarac urađen je još 2010. godine. Ovde se nalazi restoran Školarac, kao i gradski sportski centar.

Navedeno je da je u celini C2 dozvoljeno uređenje i građenje otvorenih sportskih terena u najrazličitijem spektru (fudbalsko igralište, polivalentno igralište za više sportova, košarkaško igralište, teniska igrališta na različitim podlogama).

Predviđena je izgradnja svlačionica (sa sanitarnim blokovima), montažnih tribina, prostora za poslovanje sportskih klubova, manjih ugostiteljskih objekata otvorenog ili zatvorenog tipa.

Slobodni, neizgrađeni prostor namenjen za sportsko-rekreativne sadržaje potencijalno se može iskoristiti za
izgradnju savremenog akva parka.

Unutar sportskog centra, planirane sadržaje treba povezati kolsko-pešačkim površinama, koje se namenjuju, pre svega, pešačkom kretanju, a u ograničenom obimu (dostava, snabdevanje, pristup intervetnih vozila) za kolski promet. Duž ovih koridora treba postaviti elemente urbanog mobilijara (javna rasveta, klupe, korpe za otpatke), a
povezati ih sa manjim zelenim površinama i igralištima za decu.

Ograde treba postavljati kod otvorenih sportskih terena, gde je to potrebno radi obavljanja osnovne funkcije i osiguravanja zaštite korisnika i gledalaca, dok najveći deo prostora treba da ostane otvoren, bez suvišnih pregrada i
nepotrebnih barijera, koje bi narušile celinu i funkcionalnost prostora.

Kada je reč o kanalu Očaga, predviđeno je da se uredi kao otvoreno korito i to u dva dela: kraći krak dužine oko 200 m sa ulivom u regulisano korito reke Ub i duži krak od oko 450 m koji vodi kroz propust u ulici Кralja Petra Prvog Oslobodioca, duž rukavca reke Ub, do izliva u regulisano korito reke.

A. K.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.