NavMenu

Objavljen Javni poziv za ustanove socijalne zaštite i organizacije civilnog društva

Izvor: Beta Utorak, 08.08.2023. 12:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock/Robert Kneschke)Ilustracija
Evropska unija i Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) objavile su Javni poziv za predloge inovativnih usluga socijalne inkluzije otvorenog tipa na lokalu. Rok za prijavu je 30. septembar, a pravo učešća imaju ustanove socijalne zaštite i organizacije civilnog društva.

EU je za ovaj poziv obezbedila 2,5 mil EUR u okviru programa "Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji" sa ciljem je da unapredi dalji razvoj i pružanje inovativnih usluga socijalne inkluzije otvorenog tipa na lokalu.

To se sprovodi kroz kupovinu ili rekonstrukciju individualne imovine poput porodične kuće, stana, seoske kuće ili domaćinstva na poljoprivrednom zemljištu, kao i kroz kao i rekonstrukciju postojeće imovine koja je već u vlasništvu podnosioca zahteva.

Za program "Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji" EU je izdvojila 27 mil EUR.

Program u Srbiju sprovodi UNOPS u partnerstvu sa resornim ministarstvima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Potpisan ugovor za izgradnju sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Sokobanji

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji ambasador Emanuele Žiofre potpisali su Ugovor za izgradnju sistema za sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Sokobanji. Tanasković je nakon potpisivanja tog dokumenta, rekla da je ugovoreni iznos radova 12,4 mil EUR, od čega EU obezbeđuje 6,3 mil EUR, a Srbija iz budžeta 6,1 mil EUR. Prema njenim rečima, projekat

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.