NavMenu

Iz keca u "maricu" - Uhapšeno 17 osoba zbog nezakonitog organizovanja igara na sreću

Izvor: RTS Utorak, 17.05.2011. 19:47
Komentari
Podeli

Sedamnaest osoba je uhapšeno, od kojih je petoro zaposlenih u Upravi za igre na sreću Ministarstva finansija. Oni su osumnjičeni za nezakonito organizovanje igara na sreću, čime je budžet oštećen za više od milion evra.

U akciji "Amfiteatar" koja je sprovodena širom Srbije, uhapšeno je 17 osoba, od kojih je petoro zaposlenih u Upravi za igre na sreću Ministarstva finansija.

Oni se terete za krivična dela primanje i davanje mita, zloupotreba službenog položaja, neovlašćeno organizovanje igara na sreću i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Uhapšeni su službenici Uprave za igre na sreću Ministarstva finansija: Darko Puača, Njegoš Dželetović, Nikola Komatina, Dušica Malović Kljajić i Nataša Agatonović.

Među uhapšenima su i vlasnik restorana "Rt" i "Resava" Miloš Lučić, vlasnik kladionica "Koloseum" Boža Tepavčević, vlasnik kladionica "Feniks" Goran Vasilić, vlasnik kladionica "Balkan bet" Željko Dorontić, suvlasnik kladionice "Soker" Vladimir Radojičić, radnica preduzeća "Eurolend-M" Mirjana Marinković, vlasnik kladionice "Maks bet" Saša Mirčeta, vlasnik kladionica "Dupla šansa bet" Goran Janković, vlasnik kladionice "Dupla šansa" Vasa Babić, vlasnik i regionalni menadžer preduzeća "Aspek" Zoran Stojanović i Ristić Dalibor iz Požarevca i priređivač i prodavac aparata za posebne igre na sreću Žarko Dujanović.

Akciju je sprovela Služba za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, a učestvovalo je oko 600 policajaca.

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da, prema do sada prikupljenim podacima, postoji sumnja da su inspektori Uprave za igre na sreću primali novčane i druge poklone od vlasnika kladionica, a zauzvrat ih unapred obaveštavali o kontrolama kod priređivača igara na sreću kako bi njihovi vlasnici na vreme zatvorili objekte i sklanjali aparate za koje nisu imali odobrenje za rad.

- Samo na ime neplaćanja naknade za izdavanje potrebnog odobrenja za rad i naknade za priređivanje igara na sreću budžet Republike Srbije je oštećen za više od milion evra - rekao je tužilac Miljko Radisavljević.

Visina stečene imovinske koristi radom u neregistrovanim objektima i neprijavljenim aparatima biće utvrđena veštačenjem u daljem toku krivičnog postupka.

Pod sumnjom su vlasnici kladionica u Beogradu, Novom Sadu, Vrbasu i drugim gradovima u Srbiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura, Zdravstvo

Nutricionistkinja Novaka Đokovića o tome šta treba jesti pre, a šta posle treninga

Ishrana na bazi namirnica biljnog porekla sve je popularnija među sportistima. Zagovara je i nutricionistkinja Nevena Veselinović, koja stoji iza koncepta Veganluk i, između ostalih, savetuje Novaka Đokovića.
Teniser se 2010. odrekao glutena, mlečnih proizvoda i rafinisanog šećera, a smanjio je i unos crvenog mesa. Danas konzumira isključivo hranu biljnog porekla, pa se tako na njegovom meniju nalazi puno voća, žitarice, kinoa

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.