NavMenu

U toku raspisivanje javnog poziva za operatera koji će upravljati akva-parkom na Paliću

Izvor: eKapija Sreda, 14.06.2023. 08:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Lucy Liu/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar turizma i omladine Husein Memić izjavio je da je u toku raspisivanje javnog poziva za odabir operatera koji će voditi računa o akva-parku na Paliću i obezbeđivati kvalitet usluga, saopštila je Vlada.

Memić je naveo da je država do sada u ovaj projekat investirala 959 miliona dinara, dok je Pokrajinska vlada opredelila još 120 miliona dinara, uz napomenu da je ukupna vrednost radova procenjena na 1,6 milijardi dinara.

Predsednik Skupštine društva Park Palić, Ištvan Pastor je podsetio na to da je kamen temeljac za izgradnju akva-parka na Paliću postavljen 2018. godine i u planu je da se njegove kapije za prve kupače otvore u julu.

- U narednom periodu ćemo uložiti 16 mil EUR za razvoj turističke infrastukture u zemlji - najavio je Memić i dodao da će veliki deo tih sredstava biti investiran u Podunavlje, a sledi i raspisivanje javne nabavke za tri velika projekta u Kovinu, Beloj Crkvi i Novom Sadu.

Ministar je uputio apel svim lokalnim samoupravama da spreme projekte, jer je namera države da se velika ulaganja u turizam i turističku infrastukturu nastave i ubuduće.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.