NavMenu

Počinje rušenje oronulih objekata u Vikend naselju na Paliću, priprema za buduće investitore

Izvor: Beta Sreda, 07.12.2022. 17:16
Komentari
Podeli
(Foto: Rajko Karišić)
Preduzeće Park Palić najavilo je da će u narednom periodu pribaviti rešenja za uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata u Vikend naselju na Paliću u Subotici, kako bi se prostor ponudio budućim investitorima.

To je danas izjavio predsednik Skupštine tog preduzeća Ištvan Pastor i precizirao da će se posao obavljati u saradnji sa institucijama i vlasnicima tih objekata, a reč je o nekih 50, od ukupno 380, koji se nalaze u veoma lošem stanju.

- Najveći deo tih objekata u Vikend naselju je urbanistički i građevinski u dobrom stanju, ali ima veliki broj objekata kod kojih postoji niz otvorenih pitanja, nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, urbanističkog i fizičkog statusa - kazao je Pastor.

Prema njegovim navodima, to se ne odnosi samo na one objekte koji su bili u vlasništvu nekadašnjih velikih firmi, a koje danas više ne postoje, ili su u stečaju, ili višestrukom stečaju.

Podsetio je da je Plan detaljne regulacije za vikend naselje na Paliću usvojen 2010. godine i da se niko od tada nije upustio u to da se bavi tim pitanjem, "zbog toga što je to složen i veoma težak posao".

- Ali bez toga nema razvoja Palića, nema ambijenta koji će dodatno privlačiti ljude, koji će dizati rejting Palića - ocenjuje Pastor.

On je najavio da će u predstojećim danima na svaku adresu vlasnika ovih objekata stići pismo direktora preduzeća Park Palić, i da će zaposleni biti na raspolaganju gradjanima za sva pitanja kako bi se ovo pitanje rešilo u obostranom interesu.

- Uređenje i sređivanje Vikend naselja na Paliću jedan je od najkrupnijih investicionih poduhvata - dodao je Pastor.

Pokrajinska vlada je za realizaciju ovog posla obezbedila 36,5 miliona dinara, a posao bi trebao da bude završen u roku od dve godine.


- Želimo da nađemo zajedničko rešenje sa vlasnicima ovih objekata. Ima ljudi koji žive u Vikend naselju. Mi nismo planirali da rušimo objekte gde žive ljudi. Imamo 102 objekta koja su u dobrom stanju, ali je većinom reč o nelegalnim objektima, pa smo spremi da pomognemo i oko njihove legalizacije - objasnila je direktorka preduzeća Park Palić Valerija Denč.

Kako je najavila, u cilju im je da pripreme teren za buduće investitore koji će ulagati na Paliću.

- Imamo i oko 20 objekata 'kojih nema', ali se oni vode u katastru. Kako bi grad imao mogućnosti za prodaju tih parcela, ti koraci moraju da se sprovedu kako bi sve bilo čisto. Nakon završetka akva parka, sigurna sam da će poseta na Paliću biti još veća, zbog čega je prioritetno da ovaj problem rešimo - poručila je ona.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.