NavMenu

Postoje uslovi za otvaranje kliničkog centra u Kotoru - Bolnica ima prostora za gradnju još 19.100 kvadrata

Izvor: RTCG Nedelja, 07.05.2023. 11:09
Komentari
Podeli
(Foto: PR Centar)
Kotorani s nestrpljenjem očekuju otvaranje kliničkog centra, jer je, kažu, vrijeme na putu do Podgorice često rizik za pacijente. Ipak, proces stvaranja prostornih i kadrovskih potencijala će potrajati, iako u kotorskoj bolnici kažu da postoje uslovi.

Kako je rekao dr Davor Kumburović, direktor Opšte bolnice Kotor, makar jedan spašen život opravdava odluku o otvaranju kliničkog centra.

- Imamo između 150 i 300 pacijenata, to je sasvim dovoljno vez transformacije u kliničko-bolnički centar da ova regija zaslužuje da ima angio salu - rekao je Kumburović.

On je rekao da samo treba zamisliti pacijenta koji prođe kroz gužvu kotorske bolnice pa onda opet kroz gužvu Kliničkog centra Crne Gore.

- Imamo prostora za gradnju, 19.100 kvadrata, uz postojeći objekat, a i nekih tri do pet hiljada kvadrata gdje može da se nadograđuje - naveo je Kumburović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.