NavMenu

Metal Flex na Fastener Fair Global sajmu u Štutgartu

Izvor: PR Petak, 17.03.2023. 14:45
Komentari
Podeli
(Foto: Cesar Carlevarino Aragon/Unsplash)
Tokom 32 godine poslovanja, kompanija Metal Flex, stekla je preko 10.000 klijenata. Kao deoničarsko društvo posluje od 1995. godine. Poslovne korene vuče od poznatog proizvođača TVIK a to iskustvo i znanje, razvili su mladi inženjeri u Novoj Pazovi. Proizvodnja je danas dostigla nivo od 25 miliona jedinica mesečno, sa 150 različitih proizvoda i nastavlja da raste.

- Tokom godina kvalitet i asortiman proizvoda je rastao čime se sticalo poverenje velikih kompanija koje su u svoje proizvodne i montažne procese počele da uključuju standardne i specijalne vijke proizvedene u pogonu fabrike u Novoj Pazovi - kažu iz Metal Flex-a i dodaju - vijčani proizvodi iz Metal Flex pogona koriste se pri sklapanju nameštaja, montaži električarskih instalacija i mnogo drugih primena te se danas nalaze u gotovo svakom domaćinstvu u Srbiji.


Značaj fleksibilnosti i standardizacije

Kako navode, zaokruženi proces od kalibrisanja čelične žice, obrade u nekoliko faza, sve do površinske zaštite omogućili su da Metal Flex ima potpunu kontrolu kvaliteta od sirovine do gotovog proizvoda.

- Fleksibilnost i kreiranje sopstvenih alata pružila nam je mogućnost odgovora na različite konstruktivne zahteve koji su stavljani pred našu kompaniju. Opremljena alatnica i iskusni i inovativni inženjeri kreiraju sklopove u skladu sa potrebama klijenta. Tako su naši specijalni vijci brzo našli mesto u industriji nameštaja i preradi drveta, opremi i galanteriji za kupatila, maloprerađivačkoj industriji i industriji elektro uređaja i opreme–pojašnjavaju iz Metal Flex-a.

Kako navode iz kompanije, u svom portfoliju imaju 3.000 proizvoda, od čega danas čak 40% asortimana čine specijalni vijci dizajnirani po zahtevu kupca. Katalog standardnih i specijalnih vijaka možete pronaći na internet stranici metal-flex.com.

Sistem kontrole kvaliteta Metal Flex-a (Foto: Metal Flex/Promo)Sistem kontrole kvaliteta Metal Flex-a
Kako se razvijala proizvodnja, pojavila se i potreba za standardizacijom procesa i sertifikacijama čitavog sistema.

- U konkurenciji sa domaćim i stranim uvoznicima vijčane robe u kompaniji Metal Flex su shvatili da je kvalitet proizvoda jedina i najbitnija prednost u odnosu na konkurente, te da će i u budućnosti akcenat biti na održavanju postojećih standarda i podizanju istih na najviši nivo – ističu iz kompanije. Dodaju da se značaj sertifikacije, ujednačenog i kontrolisanog kvaliteta, najbolje ogleda u ostvarenim brojnim saradnjama sa izuzetno zahtevnom industrijom.

U kompaniji su, ističu, posebno ponosni na činjenicu da je inženjerski tim, sastavljen od domaćih inženjera, sa međunarodnim iskustvom, nagrađen brojnim nagradama i zahvalnicama na polju razvoja, menadžmenta i zaštite životne sredine.

Specijalni vijak (Foto: Metal Flex/Promo)Specijalni vijak
Izlazak na globalno tržište

Profesionalnost u poslovanju dala je rezultate pa je kompanija dostigla nivo globalnog partnera i danas može da stane "rame uz rame" sa svetskim proizvođačima. Svoje poslovanje su proširili izvan teritorije Republike Srbije, pa danas posluju kako na tržištima regiona, tako i u Mađarskoj, Češkoj, Bugarskoj, Švedskoj, Rusiji i Italiji.

Kao kruna dosadašnjeg uspeha, Metal Flex će po prvi put ove godine učestvovati na internacionalnom sajmu Fastener Fair Global u Štutgartu koji je najavljen za 21. mart. Fastener Fair Global je međunarodni vodeći događaj posvećen tehnologiji navojnih spojeva i fiksiranja. Nakon četiri godine pauze, sajam beleži rekordno interesovanje - prijavljena je preko 1.000 izlagača, a izložbeni prostor zauzima preko 23.000 m2 duž 4 hale. Očekuje se da ovogodišnjem sajmu u Štutgartu prisustvuje preko 15.000 posetilaca.

- Pozivamo sve zainteresovane da posete Metal Flex izložbeni prostor, u hali 1 na poziciji 811, Messe Stuttgart, DE. Naši predstavnici su tim inženjera i menadžera koji su spremni da odgovore na sve zahteve drvoprerađivačkih, građevinskih, instalaterskih kompanija iz celog sveta. Ponosni smo na naše stručnjake i želimo im sreću na Sajmu! – istakli su tim povodom iz kompanije.

Dalje poslovne projekte kompanije METAL FLEX možete pratiti na njihovoj LinkedIn stranici.

Fotogalerija
Metal Flex
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Niška multifunkcionalna dvorana kulture sa 2.000 mesta ipak će se graditi na drugoj lokaciji - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Grad Niš raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja izgleda novog višenamenskog objekta kulture u Nišu. Buduća multifunkcionalna dvorana kulture gradiće se na katastarskim parcelama br. 262/1 i 263/1 K. O. Niš-Ćele Kula, ukupne površine 2,21 ha. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Roda centra na Vizantijskom bulevaru. Objekat treba da sadrži ulazni višenamenski hol (komunikacija, prostor za izložbe i prostor za virtuelne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.