NavMenu

Novi gasni kotlovi za bolji kvalitet vazduha u Aleksandrovcu

Izvor: eKapija Utorak, 14.02.2023. 13:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)Ilustracija
U cilju poboljšanja kvaliteta vazduha, resorno ministarstvo opredelilo je 220 miliona dinara za sufinansiranje zamene kotlova i 170 miliona dinara za sufinansiranje zamene individualnih ložišta, ali i dodatnih 100 miliona za pošumljavanje, rekla je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović prilikom obilaska Doma zdravlja "Dr Dobrivoje Ger Popović" u Aleksandrovcu, gde je stari kotao na lož-ulje zamenjen sa tri nova gasna kotla sa pratećom opremom.

Novi kotlovi zagrevaju 5.600 m2 ovog doma zdravlja, gde spadaju centralna zgrada sa opštom praksom, laboratorija, dečji dispanzer, ginekologija, stacionar, radiologija i kovid ambulanta. Realizacija ovog projekta doprinosi čistijem vazduhu i boljem kvalitetu života građana ove opštine, navedeno je na sajtu Vlade.

Vujović je tom prilikom objasnila da je najveći deo zagađenja vazduha u naseljima rezultat starih kotlova i ložišta, zbog čega je prošle nedelje raspisan konkurs za dalju zamenu kotlova i individualnih ložišta.

Ministarka je izrazila nadu da će i druge opštine slediti primer Aleksandrovca, i ujedno podsetila na dodatne aktivnosti koje se sprovode u cilju smanjenja aerozagađenja, budući da je Vlada postavila zdraviju, čistiju i zeleniju Srbiju kao jedan od prioriteta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.