NavMenu

Sremska Mitrovica će dobiti bioskop na otvorenom

Izvor: Dnevnik Sreda, 18.01.2023. 14:28
Komentari
Podeli
(Foto: aytalina/Pixabay)
Gradska plaža na Savi centralno je mesto okupljanja Mitrovčana u letnjim mesecima. Sudeći po namerama lokalne samouprave, za plažu se spremaju novi sadržaji poput bioskopa na otvorenom.

Nabavka opreme koštaće gotovo 11,3 miliona dinara (11.290.468), s odgovarajućim porezom, a taj posao nadležni u Upravi za kulturu i sport poverili su, jedinom učesniku na tenderu - novosadskoj firmi Avl projekt int.

Gradska vlast kupuje bioskop na otvorenom radi, kako je objašnjeno, promocije i unapređenja ponude u oblasti rečnog turizma, kao i povećanja konkurentnosti Sremske Mitrovice na turističkoj mapi Srbije. Za sufinansiranje tog projekta republičko Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija odobrilo je sedam miliona dinara. Nadležni smatraju da će postavljanje bioskopa na otvorenom upotpuniti turističke sadržaje na plaži i produžiti boravak turista ne samo na Savi, već i u gradu i okolini.

Novac će biti utrošen na nabavku i ugradnju, instaliranje mobilne opreme, poput projektora, platna za projekcije, zvučnika, računara, pojačala, koja će biti postavljena na obali reke, na uređenom prostoru kupališne zone - plaže.

- Bioskop će biti korišćen za predstavljanje kulturne ponude ciljanim grupama u večernjim časovima, kada su ustanove kulture zatvorene, a poslovna putovanja vremenski ograničena - navedeno je u konkursnoj dokumentaciji javne nabavke.

Kako se može primetiti planirano je da na filmskom platnu budu prikazani video zapisi koji promovišu turističke potencijale Sremske Mitrovice i okoline, uz mogućnost emitovanja materijala o arheološkim lokalitetima, uključujući i trenutno stanje, budući da još uvek nisu otvoreni za turiste. Osim toga, predviđeno je da tu bude zaustavna tačka na kružnim putovanjima, tako da će biti predstavljena i kompletna ponuda Grada i okoline, uz poziv posetiocima da produže boravak.

- U sklopu promocije nautičkog turizma biće predstavljeni primeri dobre prakse ali i inicijativa za razvoj te grane turizma. Tu će biti najavljene i manifestacije koje se održavaju u Gradu i okolini, u vidu kratkih video zapisa sa satnicom dešavanja. Tematske manifestacije mogu biti predstavljene širokom auditorijumu, kao i pojedine tematske večeri koje će se održavati na rečnoj plaži. Takođe, predviđena je edukacija stanovništva o ruralnom turizmu, na koji način se pokreće i koji su početni koraci u realizaciji - objasnili su nadležni .

Realizacija projekta će, kako se očekuje, omogućiti i saradnju s gradovima u savskom slivu, poput organizovanja regate (Sremska Mitrovica - Šabac - Sremska Mitrovica), kao i turističke obilaske gradova.

Rok za isporuku opreme za bioskop na otvorenom je 30 dana od zaključivanja ugovora, dok će dobavljač morati da za kvalitet isporučene robe garantuje najmanje dve godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.09.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Odabrani izvođači za transformaciju bivše Glavne železničke stanice u Beogradu u Istorijski muzej Srbije - Posao vredan 16,2 mil EUR

Istorijski muzej Srbije izabrao je izvođače za rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju Glavne železničke stanice u Beogradu i promenu namene u objekat Istorijskog muzeja. Posao je dodeljen grupi ponuđača koju čine kompanije M enterijer gradnja, Securiton, EX ING B and P, Geotaur, sa podizvođačima Termo and Cold, Pavel ING i Termoinženjering, a vrednost ugovora je 1,9 milijardi dinara, odnosno oko 16,2 mil EUR, sa PDV-om. Na tender su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.