NavMenu

Banjaluka ostala bez investicije od 70 mil KM - Italijanski investitor se odlučio za Laktaše

Izvor: eKapija Četvrtak, 15.12.2022. 16:28
Komentari
Podeli
(Foto: banjaluka.rs.ba)
Italijanski investitor, koji je želio da ulaže u Poslovnu zonu u Ramićima, odnosno otvori firmu i zaposli 300 radnika, odlučio je da ta sredstva uloži u Laktaše, saopšteno je iz uprave Grada Banjaluka.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je dodao da je ova tačka sa dnevnog reda Skupštine grada Banje Luke od strane skupštinske većine skinuta nekoliko puta.

- Tema naših politika u kojima se razlikujemo ne može da bude ova investicija, koja je vrijedna oko 70 mil KM i koju je Skupština odbila. Ovu tačku, bez adekvatnog obrazloženja, oborili su pet do šest puta – rekao je on.

Nakon toga, isti taj investitor odlučio je da uloži sredstva u Laktaše.

- Poštujem ih, meni je drago zbog Laktaša, ali krivo mi je zbog Banjaluke, krivo mi je da neko to nama uzme. Mi se borimo svkodnevno za Banju Luku. Međutim, kada je investitor vidio da skupštinska većina stalno odbija ovu tačku, on je otišao u Laktaše – naglasio je gradonačelnik.

Gradonačelnik Draško Stanivuković više puta je istakao kako je riječ o izuzetno velikoj investiciji za Banjaluku, koja je od javnog interesa, te da bi za taj grad bilo izuzetno značajno prodati ovu halu i zaposliti 300 radnika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.