NavMenu

Futog će dobiti novu vatrogasnu stanicu

Izvor: eKapija Utorak, 06.12.2022. 09:13
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Urbanistički projekat / Pyramid ING)
Futog kod Novog Sada trebalo bi da dobije novu vatrogasnu stanicu na parceli koja je omeđena ulicama Cara Lazara i Njegoševa. Ovde se već nalazi kompleks vatrogasne stanice, a novoprojektovani objekat se planira na mestu postojećih objekta ukupne površine 150 m2, koji se uklanjaju.

Novoprojektovani objekat je u prekinutom nizu, pravougaonog oblika, spratnosti P+1. Ukupna bruto površina objekta je 370,80 m2, a bruto prizemlja je 185.40 m2.

Objekat je osnovnih dimenzija 13,30x13,94 m, ukupne neto površine 330,74 m2, korisne visine u prizemlju 5 m, a na spratu od 2,20 m do 2,80 m, spratnosti P+1. U prizemlju vatrogasne stanice se nalazi garaža i stepenišni prostor.
Na spratu se nalaze: hodnik i stepenišni prostor, spavaonica, arhivamagacin, kancelarija komandira, dežurana, garderoba, toalet, dnevni boravak sa kuhinjom.

Pešački ulaz u objekat pozicioniran je sa severne strane, dok su ulazi za vatrogasna vozila sa istočne strane.

Pristup platou unutar vatrogasne stanice je predviđen preko prilaza širine 12 m kako bi se u slučaju hitnih intervencija omogućio maksimalan pristup vatrogasnim vozilima ulici Njagoševoj i preko nje ostatku naseljenog mesta Futog.

Planira se i izgradnja pešačke staze od planiranog objekta do nadsrešnice uz zapadnu granicu parcele (uz ogradu).

Investitor je Grad Novi Sad, a obrađivač Pyramid ING iz Novog Sada, koji je bo zadužen i za idejno rešenje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.