NavMenu

PKS i RAS vode 29 kompanija u Pariz na sajam prehrane

Izvor: eKapija Petak, 14.10.2022. 11:46
Komentari
Podeli
(Foto: kaicho20/pixabay.com)
Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS) organizuju učešće naših kompanija na jednoj od najvećih međunarodnih sajamskih manifestacija prehrambene industrije SIAL koja se od 15. do 19. oktobra održava u Parizu. SIAL (www.sialparis.com) se organizuje svake druge godine, a nakon pauze od četiri godine zbog pandemije na ovoj svetskoj smotri predstaviće se preko 7.200 izlagača iz 119 zemalja sa više od 400.000 kvalitetnih proizvoda.

Proizvodni i izvozni potencijal srpskih kompanija biće predstavljeni u okviru dva nacionalna paviljona - u hali "Nacionalnih ekspozicija i regiona sveta" biće promovisani gotovi proizvodi dok će u Specijalizovanoj hali biti smrznuti proizvodi. Tržište Francuske sa oko 67 miliona stanovnika, osim velikog potencijala, za srpske privrednike predstavlja i svojevrstan iskorak u zemlje Severne Afrike. Bivše francuske kolonije, zemlje Magreba i dalje su tradicionalno, trgovačkim vezama usmerene ka francuskom tržištu, navedeno je na sajtu Privredne komore Srbije.

Očekuje se da će raznovrsna ponuda srpskih proizvoda, smrznuto voće i povrće, nisko kalorični džemovi, voćni namazi sa 100% voćem, granole, zamenska mleka, hladno ceđeni sokovi, med, sušeno i čokoladirano voće, privući veliki broj posetilaca, kupaca i poslovnih partnera.

Veliki interes potencijalnih kupaca, kako se navodi, očekuje se i za konditorske proizvode iz Srbije, dečiju hranu, proizvode od tartufa i druge. Tradicijom dugom skoro pola veka SIAL predstavlja vodeću poslovnu platformu tokom koje proizvođači i izvoznici dogovaraju poslove sa trgovcima, kupcima, uvoznicima, distributerima, ekspertima najvećih svetskih maloprodajnih trgovinskih lanaca i predstavnicima HoReCa.

SIAL je međunarodni poslovni hab za promociju inovativnih rešenja i proizvoda, tehnologija proizvodnje i pakovanja, kao i specijalizovanih segmenata prehrane.

Sajam promoviše više tematskih celina u okviru deset izložbenih paviljona i to: nacionalni paviljoni i regioni sveta, gotova hrana, smrznuta hrana, mlečni proizvodi, voće i povrće, meso i riba, konditorski proizvodi, dugotrajni proizvodi, piće, organska hrana. Očekuje se preko 300.000 stručnih posetilaca od čega 73% međunarodnih.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.