NavMenu

Studijsko-poslovno putovanje u Bavarsku na temu pametne poljoprivrede

Izvor: eKapija Utorak, 04.10.2022. 10:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: one photo/shutterstock.com)Ilustracija
Nemačko-srpska privredna komora organizuje studijsko-poslovno putovanje srpskih kompanija i organizacija u Bavarsku na temu "Smart Farming" u periodu od 7. do 11. novembra 2022. godine, u saradnji sa agencijom Bayern International i partnerskom firmom TUM-Tech GmbH iz Nemačke, a pod pokroviteljstvom i subvencijom Bavarskog državnog ministarstva za privredu i medije, energetiku i tehnologiju.

Ciljevi ovog projekta su uspostavljanje poslovnih kontakata, razmena iskustava i sticanje znanja iz savremenih i efikasnih tehnologija u oblasti pametne poljoprivrede, kao i produbljivanje saradnje između bavarskih i srpskih kompanija i organizacija, navode iz Nemačko-srpske privredne komore.

Implementacija ovog projekta podrazumeva posete bavarskim kompanijama i institucijama, kao i organizaciju kooperacionih berzi, seminara i posete tzv. in-house sajmovima. Primarna ciljna grupa projekta su rukovodioci tj. donosioci odluka iz srpskih kompanija iz date oblasti. U projektu mogu takođe da učestvuju stručnjaci iz naučnih institucija, privrednih i komorskih udruženja, kao i državne uprave.

Uslovi učešća:

- Bavarsko ministarstvo privrede pokriva sledeće troškove: organizaciju studijskog putovanja, sve transportne usluge u Bavarskojj, kao i troškove smeštaja, hrane i pića;

- kotizacija iznosi 45 EUR po osobi/noćenju (tj. ukupno 225 EUR + PDV);

- troškove povratne avionske karte ili sopstvenog prevoza do Minhena snose sami učesnici;

- broj subvencionisanih učesnika iz Srbije je ograničen na petnaest (15), a o finalnom izboru učesnika odlučuje Bavarsko ministarstvo za privredu i medije, energetiku i tehnologiju, koje zastupa servisno društvo "Bayern International GmbH.

Finalni rok za prosleđivanje prijave je 7. oktobar 2022. godine.

Na sledećem linku možete pronaći upitnik i prijavu, kao i program delegacijskog putovanja https://serbien.ahk.de/sr/dogadaji/event-details-serb/bayern-fit-for-partnership-smart-farming
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.