NavMenu

Pretis iz Vogošće se vraća na staru stazu uspeha - U planu dalji razvoj proizvodnje

Izvor: Klix Sreda, 28.09.2022. 17:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: konecny/shutterstock.com)Ilustracija
Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić sa svojim timom posjetio je juče fabriku namjenske industrije Pretis Vogošća, i održao sastanak sa Upravom Pretisa na čelu sa direktoricom Almirom Zulić.

Direktorica je upoznala ministra sa poslovanjem, novim ugovorima i napretkom Pretisa u posljednjem periodu, kao i planovima za budućnost.

- Plan vraćanja Pretisa na stare staze slave i uspjeha polako daje rezultate, tako da se možemo pohvaliti izuzetnim, rekao bih i nevjerovatnim, dostignućima koji polako pokazuju potencijal Pretisa. Toga smo bili svjesni sve vrijeme i, uprkos snažnim opstrukcijama, radili na razvoju i ove kompanije namjenske industrije - izjavio je ministar Džindić.

Podsjetio je da je "Pretis na početku mandata imao ugovor od 20 mil KM, dok je samo u posljednjoj godini potpisao ugovore u vrijednosti od pola milijarde KM", i dodao da je "broj radnika uvećan za 200, nema zaostalih primanja i možemo reći da su krizna vremena daleko iza ove fabrike".

- Reorganizaciju koju sam započeo u Pretisu kao direktor prije ministarskog mandata, nastavila je i nova Uprava, što smo pomno pratili iz ministarstva. Postignuti rezultati pokazuju u kojem smjeru treba da se kreće cjelokupna namjenska industrija - objasnio je Džindić.

- Posebno mi je drago što smo u mogućnosti da brigu o radnicima pokažemo tako što će Uprava do kraja sedmice predložiti isplatu jednokratne pomoći radnicima u iznosu od jedne prosječne plate Federacije BiH, odnosno 1.080 KM zbog krize i rasta cijena, a u skladu sa Uredbom Vlade FBiH - zaključio je Džindić.

Zulić je naglasila da je plan održati i razvijati proizvodnju i u narednom periodu, što je moguće samo uz podršku ministra Džindića.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.