NavMenu

Apple predstavio iPhone 14 seriju, samo veliko ili veće

Izvor: RTS Četvrtak, 08.09.2022. 10:45
Komentari
Podeli
(Foto: Daniel Romero/Unsplash)
Kompanija Apple je na dugo iščekivanom događaju "Far Out" predstavila novu iPhone 14 seriju telefona, kod koje su osnovni modeli zadržali dosta rješenja iz prošle serije, uključujući i čipset A15 bajonik iz prethodne generacije.

Ove godine nema mini opcije, tako da će vlasnici novih Apple uređaja moći da biraju između dvije opcije – veliko i veće. Četiri iPhone 14 uređaja su predstavljena: standardna, 14 plus, 14 pro i 14 pro max.

Pro i pro max modeli imaju izduženi otvor na ekranu, nazvan "Dynamic Island", gdje su smješteni senzori i selfi kamera i prikazuje obavještenja. Ova dva modela takođe u sebi imaju i novi A16 bajonik čipset, dok su slabija dva modela zadržala A15 bajonik prethodne generacije.

Ekrani na modelima iPhone 14 i iPhone 14 plus imaju dijagonalu dužine 6,1 inča, odnosno 6,7 inča i stopu osvježavanja od 60 herca. Displeji na iPhone 14 pro i iPhone 14 pro max su istih dimenzija ali imaju varijabilnu stopu osvježavanja od 1 do 120 herca.

Na polju kamera, iPhone 14 i iPhone 14 plus na leđima imaju dvije kamere od 12 megapiksela sa širokim i ultraširokim senzorom. Sa druge strane, iPhone 14 pro i iPhone 14 pro max imaju glavnu kameru od 48 megapiksela i ultraširoki i telefoto senzor od 12 megapiskela. Selfi kamere na svim modelima su "true depth" od 12 megapiksela.

Sličnost sa prošlom serijom zadržana je i što se tiče skladišnog prostora. Prve dvije varijante dolaze sa 128, 256 ili 512 gigabajta memorije, dok pro modeli imaju 256, 512 i jedan terabajt prostora.

Apple će narudžbine za novu seriju početi da prima od 9. septembra, a isporuke će početi 16. septembra i 7. oktobra za plus varijantu.

Što se cijena tiče, početna za iPhone 14 iznosiće 799 USD, dok će iPhone 14 plus koštati 899 USD pa naviše. Početne cijene pro modela su 999 i 1.099 USD.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.