NavMenu

Momirović: Rešena velika većina problema sa eksproprijacijom na saobraćajnici Iverak-Lajkovac

Izvor: Beta Sreda, 27.07.2022. 14:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandar Parezanović)Ilustracija
Na projektu izgradnje brze saobraćajnice Iverak–Lajkovac, koja će Valjevo povezati sa auto-putem "Miloš Veliki", bilo je dosta otvorenih pitanja o eksproprijaciji, ali je najveći deo njih uspešno rešen, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović

Momirović je danas, zajedno sa direktorom JP "Putevi Srbije" Zoranom Drobnjakom, gradonačelnikom Valjeva Lazarom Gojkovićem i predsednikom Opštine Lajkovac Andrijom Živkovićem održao radni sastanak u gradilišnom kampu China Shandong International.

On je rekao da se u ovom trenutku u našoj zemlji ekspropriše na desetine hiljada katastarskih parcela, istakavši važnost projekta brze saobraćajnice Iverak–Lajkovac jer stvara uslove za dolazak stranih investitora, preneo je sajt Vlade.

- Ta saobraćajnica će potpuno promeniti perspektivu, pre svega Valjeva, a Lajkovac će postati jedan moćan saobraćajni centar. Ove saobraćajnice, koje se grade po najvišim evropskim standardima, generisaće nove investicije, veći rast plata, a onda će to pratiti i dodatni rast penzija - rekao je ministar.

Momirović je na sastanak u kampu China Shandong International, na trasi brze saobraćajnice Valjevo (Iverak)–Lajkovac, doputovao vozom do Valjeva, deonicom pruge Beograd–Bar koja je rekonstruisana 2017. godine, gde moderni švajcarski Flirt vozovi saobraćaju brzinama do 120 kilometara na čas.


- Završavamo projektnu dokumentaciju kako bismo što pre nastavili dalje rekonstrukciju ove pruge do Kosjerića, onda i do Užica i do Priboja - najavio je Momirović.

Brza saobraćajnica imaće po dve trake u oba smera i projektovana je za brzinu do 100 kilometara na sat, povezaće Valjevo sa auto-putem "Miloš Veliki" (E-763), kao i delove Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine sa autoputem "Miloš Veliki" i dalje preko Koridora 10, sa Bugarskom i Grčkom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.