NavMenu

DDOR potpisao ugovore o saradnji sa tri fakulteta novosadskog univerziteta

Izvor: eKapija Utorak, 12.07.2022. 17:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash/Helloquence)Ilustracija
Sporazum o saradnji između DDOR Novi Sad i tri eminentna fakulteta univerziteta u Novom Sadu - Prirodno - matematičkog, Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada i Ekonomskog fakulteta iz Subotice ima za cilj da se studentima pruži mogućnost sveobuhvatnog obrazovnog ciklusa, ali i otvori mogućnost za realizaciju različitih zajedničkih naučnih i praktičnih projekata.

Izrazivši veliko zadovoljstvo time što je kompanija učinila naredni korak u stvaranju boljeg ambijenta saradnje nauke i privrede, predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja, Frančesko Maši je rekao: "Velika mi je čast što predstavljam DDOR, jednu od vodećih osiguravajućih kompanija na tržištu i našu Grupu, Unipol, jer nastavljamo da ojačavamo saradnju između DDOR-a i ovako značajnih i uglednih naučnih i obrazovnih institucija i to Ekonomskog fakultet iz Subotice, Prirodno-matematičkog fakulteta i Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada. Delimo iste vrednosti podržavajući i ohrabrujući doživotno učenje i razvoj. "Živi kao da ćeš sutra umreti. Uči kao da ćeš živeti večno." Obrazovanje je najmoćnije oružje kojim možete da promenite svet i znanje vam niko ne može oduzeti, poput vaše strasti i vašeg srca. Obrazovanje postavlja osnovu koja nas uči hrabrosti da razmišljamo van ustaljenih okvira i želji da stalno menjamo svoje ideje, stavove, našu tačku gledišta i da se poboljšavamo, jer kada težimo da postanemo bolji nego što jesmo i sve oko nas postaje bolje. I sve što možete učiniti dobro, sigurno možete učiniti još bolje".

- Danas sam posebno ponosan jer, zajedno sa ovako značajnim naučnim i obrazovnim institucijama, obeležavamo početak, potpuno sam uveren, novog puta za pripremu budućih generacija stručnjaka u našoj industriji, za dobrobit čitave zemlje i celokupne zajednice, imajući u vidu konačni cilj - uklanjanja svih prepreka daljem ekonomskom i socijalnom zbližavanju - rekao je Maši, navodi se u saopštenju iz kompanije.

Da podsetimo, DDOR osiguranje, kao društveno odgovorna kompanija, u svojoj strategiji saradnje sa naučno-obrazovnim institucijama povezana je kako sa srednjoškolskim, tako i sa visokoškolskim ustanovama.

Kako je soapšteno, kompanija je kao jedan od osnivača, na inicijativu krovne novosadske naučno-obrazovne institucije – Univerziteta u Novom Sadu, učestvovala u formiranju Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnika i umetnika koji već trideset godina uspešno pruža podršku studentima.

Takođe, od prošle godine, kompanija je pokrenula saradnju sa srednjim školama u čitavoj Srbiji, koje u svojim programima realizuju modul "Službenik u bankarstvu i osiguranju" i kroz neposrednu dodatnu nastavu zainteresovanim učenicima približava teme kako iz osiguranja, tako i iz poslovanja velikih preduzeća i međunarodnih finansijskih grupacija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.