NavMenu

Inicijativa za produženje roka važenja vaučera za odmor u Srbiji do 20. novembra

Izvor: Beta Utorak, 05.07.2022. 12:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandra Kekić)Ilustracija
Udruženje "Moja Srbija" saopštilo je danas da je Vladi Srbije i Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija uputilo inicijativu za produženje roka važenja dodatne kvote vaučera za odmor u Srbiji, do 20. novembra.

Istaknuto je da su nove subvencije za odmor u Srbiji, koje su odobrene od strane Vlade Srbije, izazvale veliko interesovanje građana, tako da je za samo sedam dana podeljeno skoro 150.000 vaučera, a mnogobrojni ugostiteljski objekti de tokom avgusta, septembra i oktobra biti popunjeni do poslednjeg mesta.

Međutim, zbog velikog broja vaučera i kratkog roka u kome oni mogu da se koriste, mnogi građani imaju probleme pri pronalaženju slobodnog smeštaja, ukazalo je udruženje "Moja Srbija".

- Tokom prethodnih nekoliko dana mnogi građani su nas zvali i negodovali što ne mogu da nađu slobodan smeštaj, kako bi izvršili rezervaciju koja je neophodna za dobijanje vaučera za odmor - rekao je predstavnik udruženja Milan Ristić.

Dodao je da je veliki broj žalbi stigao i od ugostitelja zbog kratkog roka u kome vaučeri mogu da se iskoriste, pa je tako vedina malih ugostitelja popunila svoje tromesečne kapacitete za samo dva dana.

Vlada Srbije odobrila je 200.000 vaučera u vrednosti od po 15.000 dinara za sve građane koji ispunjavaju predviđene uslove, kao i dodatnih 100.000 vaučera u vrednosti od po 10.000 dinara za one građane koji su ostvarili svoja prava i dobili vaučer od 5.000 dinara u januaru ove godine.

- Produžetkom akcije do 20. novembra, do kada važe prethodni vaučeri za odmor, pomogli bismo građanima da nađu odgovarajudi smeštaj i da lakše planiraju svoj odmor u Srbiji. Sa druge strane, pomogli bismo ugostiteljima da popune kapacitete tokom novembra, koji je najnepopularniji period za turizam, tokom koga su mnogi objekti potpuno prazni - zaključio je Ristić.

Kako su ocenili iz udruženja "Moja Srbija", akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji se tokom prethodnih sedam godina pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija u srpskoj privredi.

Domaći turizam svake godine beleži dvocifrenu stopu rasta, a uvedani prihodi od domadih turista neminovno dovode i do povedanja nivoa investicija u turističku infrastrukturu, navedeno je u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.