NavMenu

Radnici FCA imaju dve opcije za rad Slovačkoj - Prijavljivanje do narednog petka

Izvor: Beta Subota, 02.07.2022. 10:22
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Bezarević)
Fijatovim radnicima je do narednog petka produžen rok za prijavljivanje za odlazak na rad u Slovačkoj po novim uslovima.

Kako je agenciji Beta rekao član pregovaračkog tima i predstavnik radnika Đorđe Milojević, kompanija je ponudila radnicima mogućnost da rade u Slovačkoj u trajanju od dve godine po jednoj opciji, a po drugoj opciji tri meseca rada u Slovačkoj, a jedan mesec da budu kod kuće, sve u ukupnom trajanje do dve godine.

Za prvu opciju ostaje ranije najavljeni bonus od 11.000 EUR pre polaska i 6.000 EUR po povratku iz Slovačke.

U drugoj varijanti "tri plus jedan" ima izmena u visini bonusa koji se umanjuje srazmerno vremenu radnog angažovanja.

Kako je rekao predsednik sindikata Nezavisnost u FCA Zoran Stanić u okviru ove opcije radnici bi platu primali "u delovima". Za vreme koje provedu kod kuće primaće minimalac, a za vreme rada u slovačkog fabrici predviđene su tamošnje zarade.

Kako navode sagovornici Bete, radnici koji se ne opredele za odlazak u Slovačku, odlaze iz kragujevačke fabrike uz otpremninu od 790 EUR po godini radnog staža u FCA.

Đorđe Milojević je rekao da Fijat poziva radnike da se prijave za odlazak u Slovačku i ocenio da "hoće na silu" da radnike pošalju u Slovačku.

Zoran Stanić smatra da odlazak u Slovačku nije dobra opcija za kragujevačke radnike i slovačku fabriku automobila nazvao "radnim logorom" iz kojeg "beže" radnici.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.