NavMenu

Zastava film dobitnik dve nagrade na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.05.2022. 11:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: doomu/shutterstock.com)Ilustracija
Vojnofilmski centar "Zastava film" Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane Srbije dobitnik je dve prestižne nagrade na 17. međunarodnom festivalu dokumentarnog filma "Zlatna buklija" u Velikoj Plani.

U konkurenciji 300 filmova iz nekoliko zemalja regiona, "Zastava film" je prvi Gran pri u kategoriji istorijsko dokumentarnog filma dobio za film "Ratne brigade Vojske Jugoslavije – 243. mehanizovana brigada", čiji je scenarista general u penziji Dragan Kolundžija, a reditelj Dragoljub Elčić.

Drugi Gran pri pripao je filmu "Vojničke ljubavi zauvek", reditelja Željka Mirkovića, koji je osvojio simpatije žirija dirljivom pričom o vojničkim ljubavima, koje su evocirali akteri filma "Vojničke ljubavi" snimanog pre 20 godina.


Priznanja su uručena direktoru VFC "Zastava film" pukovniku Goranu Ikoniću, koji je u ime autorskog tima zahvalio na nagradama, posebno naglasivši značaj tema nagrađenih filmskih ostvarenja za buduće generacije mladih koji će izabrati vojnički poziv.

Ovogodišnji festival u Velikoj Plani obeležio je i nastup Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", preneo je sajt Vlade Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.