NavMenu

Telekom Srbija izlazi na neku od berzi u EU - Prva emisija biće vredna 500 mil EUR

Izvor: Mina Sreda, 13.04.2022. 10:40
Komentari
Podeli
(Foto: telekom.rs)
Telekom Srbija će biti prva domaća kompanija koja će polovinom godine početi da izdaje evroobveznice, a prva emisija na EU berzi biće vredna 500 miliona EUR, najavio je generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić.

Telekom Srbija će prethodno dobiti međunarodni kreditni rejting.

Lučić je kazao da će već počekom maja biti završeno sve što je potrebno za izlazak na EU berzu, ali da će tačan trenutak emisije zavisiti od uslova na berzi zbog ukrajinske krize.

Lučić je dodao da će Telekom najverovatnije izaći na frankfurtsku ili luksemburšku berzu.

- Već početkom maja biće završeno sve što treba za izlazak Telekoma na berzu, a u kojem mesecu ćemo tačno izaći, zavisiće od same procene kada će berza najbolje raditi zbog krize u Ukrajini - rekao je Lučić i dodao da će Telekom svakako polovinom godine izaći na EU berzu.

On je dodao da će Telekom tako, prvom emisijom, prikupiti 500 mil EUR i istakao da je siguran da će interesovanje biti i mnogo veće, ali da im sada nije potrebno više sredstava.

- Uložićemo taj novac u dalji razvoj optičke infrastrukture, mobilne mreže i u širenje Telekoma - objasnio je Lučić.


Prema njegovim rečima, korporativne evroobveznice će doneti Telekomu nove prihode u budućnosti.

Lučić je saopštio da je ranije bila najinteresantnija londonska berza, ali da su zbog Bregzita postale dominantnije berze EU.

On je rekao da će kompanija biti prva izvorno iz Srbije koja će izaći na EU berzu, pošto postoje kompanije koje su već na berzi, ali su deo velikih kompanija iz drugih zemalja.

Lučić je napomenuo da je izlazak Telekoma na EU berzu znak stabilnosti poslovanja kompanije i da međunarodni investitori veruju u Telekom Srbija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.