NavMenu

Vlasnik Farmakoma MB prodaje 50% udela u kompaniji Politika

Izvor: Nova.rs Sreda, 29.12.2021. 10:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: racorn/shutterstock.com)Ilustracija
Prema saznanjima Nova.rs, biznismen i vlasnik koncerna Farmakom MB iz Šapca Miroslav Bogićević prodaje svoj udeo od 50% u kompaniji Politika novine i magazini. On je to potvrdio za ovaj portal i rekao da transakcija nije obavljena, a da će novi vlasnik postati onaj ko prvi uplati novac.

Biznismen iz Šapca Miroslav Bogićević, koji je u kućnom pritvoru s nanogicom, odlučio je, kako kaže, da proda svoj udeo od 50 odsto u kompaniji Politika novine i magazini. Tvrdi da ima nekoliko zainteresovanih firmi, ali da svoj udeo još nikome nije prodao.

- Ko prvi da pare, on će dobiti moj udeo od 50% u Politici, i tu nema dileme. Niti ja mogu više da čekam - kaže Bogićević.

Na pitanje ko su zainteresovani kupci i po kojoj ceni prodaje svoj udeo, Bogićević nije hteo da govori.

- To sve radi moj advokat, ne znam sve detalje, obavestiće me kad se vidimo. Znate, ja imam nanogicu i ne mogu da idem na razgovore, a telefonom nećemo da pričamo - objašnjava Bogićević.

Na pitanje da li su se javila i braća Rajić, koja su kupila Novosti, on tvrdi da do sada nisu.

- Bilo je tu dosta zainteresovanih. Javili su se i iz inostranstva, iz Hrvatske, Austrije… Tražio sam od advokata da mi kaže šta je ozbiljna ponuda, to znači s dinamikom plaćanja, ništa drugo me ne interesuje. Samo me plaćanje zanima. Ja sam sve to mnogo platio, i Novosti i Politiku i novosadski Dnevnik. Sve sam to platio 50 mil EUR - ispričao je on.

Miroslav Bogićević je 50% udela u kompaniji Politika novine i magazini (PNM) kupio 2012. godine od nemačkog izdavača VAC. Kupovinu je obavio preko firme Ist medija grup. Preostalih 50% PNM je u vlasništvu države, odnosno kompanije Politika a. d., u kojoj je država vlasnik 90% akcija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.