NavMenu

Pirot dobija 20 mil EUR za dve velike investicije namenjene prečišćavanju otpadnih voda i preradi otpada

Izvor: eKapija Utorak, 14.12.2021. 08:55
Komentari
Podeli
(Foto: Vastram/shutterstock.com)
Grad Pirot će tokom naredne godine od države dobiti čak 20 mil EUR za realizaciju dve velike investicije – izgradnju prečišćivača otpadnih voda vrednog 15 mil EUR, kao i izgradnju novog tela Regionalne deponije i izgradnju kompostane, što je vredno ukupno 5 mil EUR, kazao je Pirotskim vestima gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, a objavljeno je na portalu gradske uprave.

-Pre par dana smo mogli da vidimo predsednika Aleksandra Vučića kako je na dve karte pokazivao investicije koje će se realizovati naredne godine širom Srbije. Na obe mape se mogao videti i Pirot, na jednoj sa postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda vrednim 15 miliona evra, što je takoreći kompletan godišnji budžet Pirota, a na drugoj da će se obezbediti novac za izgradnju drugog tela Regionalne deponije i vrlo je moguće da će biti novca i za kompostanu – ukupno za unapređenje sistema prikupljanja i tretmana otpada – 5 miliona evra. To je ogromna pomoć države koja prevazilazi kompletan godišnji budžet Grada Pirota - kazao je gradonačelnik Vasić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.