NavMenu

Proizvodi kompanije "Galenika" ponovo na tržištu Rusije

Izvor: Beta Četvrtak, 02.09.2010. 14:38
Komentari
Podeli

Farmaceutska kompanija "Galenika", posle nekoliko godina prekida, počela je ponovo da isporučuje svoje proizvode partnerima u Rusiji, saopštila je danas (2. septembar 2010. godine) ta fabrika.

- Planirani izvoz "Galenike" u Rusiju ove godine je oko 3,5 mil USD, a za 2011. očekuje se povećanje izvoza do 60% - rekao je Žarko Ilić, direktor "Galenikinog" predstavništva u Moskvi.

"Galenika" će u ovoj godini na tržište Rusije izvesti paletu od oko 15 proizvoda, dok se u sledećoj godini očekuje dvostruko veći broj registrovanih preparata.

Srpska fabrika lekova će zajedno sa ruskom farmaceutkom kuchom "Altaj vitamini", u jugozapadnom Sibiru, otvoriti u Bijsku pogon za pakovanje farmaceutskih preparata.

U Sporazumu o namerama, koji su 28. avgusta potpisali generalni direktor "Glenike"Nenad Ognjenović i generalni direktor "Altaj vitamina" Jurij Košeljev, ugovorena je i organizacija distributerske mreže za proizvode "Galenike", ne samo u Altajskoj oblasti, nego i u susednim regionima Ruske Federacije, susednim državama centralne Azije, kao i prodaja proizvoda "Altaj vitamina" u Srbiji.

Radi povratka na tržište Rusije i zemalja ZND, "Galenika" planira izgradnju fabrike u gradu Obninsku, koji se nalazi oko 80 kilometara od Moskve u Kalušoj oblasti, ističe se u saopšenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.