NavMenu

Pravoslavni manastir planira da kod Negotina izgradi solarni park kapaciteta od oko 100MWp

Izvor: eKapija Subota, 28.08.2021. 12:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/mrganso)Ilustracija
Manastir Bukovo planira da kod Negotina izgradi solarni park kapaciteta od oko 100MWp.

Prostor na kome se planira izgradnja solarnog park nalazi se južno od naselja Nagotin u podnožju Bratujevca uz državni put II B reda i delom se naslanja na građevinsko područje Negotina. Od centra Negotina planirani solarni park je udaljen oko 3,7 km. Na oko 6 km istočno od solarnog parka je državna granica prema Bugarskoj i granični prelaz Mokranje.

Granica koja je obuhvaćena elaboratom za rani javni uvid iznosi 350,3 ha i reč je o poljoprivrednom zemljištu, vodnom zemljištu-kanali i mreži nekategorisanih puteva koje se nalaze između njih.

- Za očekivani kapacitet solarne elektrane od oko 100MWp, potrebno je ostvariti neposrednu saradnju sa upravljačima elektrodistributivnog sistema i po potrebi sa nadležnim ministarstvima - navodi se u elaboratu, čiji je obrađivač Infoplan iz Aranđelovca.

I. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija

Oerlikon dolazi u Srbiju i donosi najsavremeniju inovativnu tehnologiju PVD prevlake

Potpisivanjem ugovora o izgradnji i zakupu hale za švajcarsku grupaciju Oerlikon (Erlikon) u tehnološkom parku UNIOR Components-a u Kragujevcu, ozvaničena je saradnja ove dve kompanije. Globalni lider u domenu površinske zaštite, koji posluje u 38 zemalja sveta, na ove prostore donosi najsavremeniju inovativnu tehnologiju PVD prevlake koja do sada nije bila direktno dostupna na tržištu. Dolazak Erlikona u Srbiju posebno je značajan za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.