NavMenu

Erste Group dogovorila finansiranje od 51 mil EUR za prvu privatnu vetroelektranu u Severnoj Makedoniji

Izvor: Indikator Ponedeljak, 21.06.2021. 15:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / josealbafotos)Ilustracija
Austrijska Erste Group saopštila je da je dogovorila i strukturirala paket finansiranja od 51 mil EUR za izgradnju prvog privatnog projekta vetroelektrane Bogoslovec u Severnoj Makedoniji.

Ukupan paket duga uključuje mlađu tranšu duga od 10 mil EUR od Oesterreichische Entwicklungsbank AG (OeEB), austrijske razvojne banke, navodi se u saopštenju Erste Grupe.

Lokalna Sparkasse Bank Makedonija takođe je među institucijama koje pružaju finansiranje na rok od 17 godina.

Projekat vetroelektrane, vredan oko 61 mil EUR, biće izgrađen u blizini sela Bogoslovec. Očekuje se da će biti dovršen početkom 2023. godine.


Siemens Gamesa će na lokaciji proizvesti i instalirati osam vetroturbina ukupne snage 36 MW.

Bogoslovec će biti drugi projekat vetroparka u Severnoj Makedoniji nakon vetroparka Bogdanci koji je 2015. godine izgradila državna kompanija ESM.

Lokalni operater hidroelektrana BNB Kompani vlasnik je 65% projekta, dok preostalih 35% pripada investicijskom fondu Green for Growth (GGF.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije

Kada kupujete prvi stan obratite pažnju na porez na prenos apsolutnih prava - Kako da zbog 15 m2 vaši potomci ne izgube pravo na buduće olakšice?

Kada je reč o kupovini stana, nekad kupci nisu svesni da pojedine odluke mogu imati dugoročne posledice, posebno kada je reč o oslobođenju od poreza na prenos apsolutnih prava. Prema zakonu, članovi porodičnog domaćinstva, uključujući decu, mogu ostvariti pravo na poresko oslobođenje, ali postoji jedna ključna stavka koju treba imati na umu: jednom kada se to pravo iskoristi, ne može se ponovo ostvariti. Kako objašnjava advokat

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.