NavMenu

Prva faza vodovoda Lokanj-Pilica gotova u oktobru - Druga faza vredna 7,5 mil KM biće kandidovana za program javnih investicaja RS

Izvor: eKapija Petak, 28.05.2021. 12:58
Komentari
Podeli
(Foto: Grad Zvornik / Slobodanka Savić)
U toku je izgradnja vodovodnog sistema Lokanj-Pilica vrijednog oko 2,2 mil КM. Radove izvodi lokalna firma Keso promet, a novac dolazi iz kredita Evropske investicione banke u visini 500.000 КM, granta Evropske unije u iznosu od 1,2 mil КM, dok je učešće gradskog budžeta 500.000 КM.

Na ovaj način obezbijediće se napajanje gradskom vodom, dnevno kontrolisanom, bez redukcija, za veliki dio Lokanja i veliki dio Pilice, odnosno za oko 300 domaćinstava. Dužina distributivnog cjevovoda je 17.000 metara, a grade se rezervoar, pet pumpnih stanica i jedna rasteretna komora.

Iz Grada Zvornika kažu za eKapiju da nakon realizacije ovog projekta, ostaje da se riješi napajanje u još jednom dijelu Pilice.

- Projekat vodovodnog sistema Lokanj-Pilica je u realizaciji, odnosno potpisan je ugovor sa firmom Кeso promet i rok za završetak radova je oktobar 2021. U pogledu završetka kompletnog projekta vodovodnog sistema Lokanj-Pilica i vodosnabdijevanja preostalih djelova MZ Lokanj i Pilica, planiran je nastavak radova i u toku 2021. na izgradnji potisnog voda i rezervoara R1 čija je procjenjena vrijednost oko 500.000 КM. Takođe je neophodno napomenuti da će Grad Zvornik fazu II projekta vodovodnog sistema Lokanj-Pilica, čija je okvirna vrijednost 7,5 mil КM kandidovati za program javnih investicaja Republike Srpske za planski period 2022.-2024.

Kako navode iz Gradske uprave, pripremaju se projekti i za područje Vodovoda Sjever.

- Ovaj projekat podrazumijeva izgradnju kanalizacionog sistema za mjesne zajednice Donji Šepak, Roćević, Pađine, Trnovica, Skočić, Jasenica i Кiseljak. Procijenjena vrijednost kanalizacione mreže i sistema za prečišćavanje otpadnih voda iznosi oko 11 mil КM. Početak radova može se očekivati tokom 2022. ili 2023. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.