NavMenu

CANSEE u partnerstvu sa Ambasadom Kanade i PKS-om otvorio petu po redu kanadsku LEADER poslovnu edukaciju

Izvor: eKapija Utorak, 11.05.2021. 08:27
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen)
CANSEE Kanadsko-srpsko poslovno udruženje, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Ambasadom Kanade u Beogradu, organizuje od 10. do 21. maja 2021. godine, po peti put, u virtualnom formatu edukativni program "LEADER Projekat", poslovne škole Richard Ivey Business School, jedne od najbolje rangiranih poslovnih škola u Kanadi.

Na svečanom otvaranju, koje se održalo u ponedeljak, 10. maja, govorila je izvršna direktorka CANSEE, Mirjana Dončić-Beaton, ambasador Kanade u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori, Džajls Norman, kao i Rukovodilac Centra za edukaciju i dualno obrazovanje i direktorka Poslovne akademije Privredne komore Srbije, Mirjana Kovačević.

Izvršna direktorka CANSEE, Mirjana Dončić-Beaton, istakla je još jednom značaj ideje koja stoji iza LEADER projekta, da se tokom održavanja LEADER programa u Srbiji, postepeno okupi značajna grupa lidera preduzetnika, koja će svojim stečenim znanjem i kontaktima omogućiti poboljšanje konkurentnosti naše privrede, posebno u ovim otežanim okolnostima usled pandemije koja utiče na čitavu biznis zajednicu širom planete.

Džajls Norman, je čestitao Ivey Business školi Univerziteta Zapadni Ontario na tridesetogodišnjoj uspešnoj realizaciji internacionalnog LEADER programa i takođe se obratio polaznicima projekta i pozdravnim govor istakao entuzijazam i profesionalnost kao osnovu liderstva u praksi. Biti lider danas znači angažovanje, empatiju i fokus u međusobnoj interakciji.

Rukovodilac Centra za edukaciju i dualno obrazovanje PKS, Mirjana Kovačević, je izrazila veliku čast u ime PKS-a kao partnera ovog izuzetnog edukativnog projekta još jednu godinu za redom i istakla značaj bilateralnih odnosa Kanade i Srbije, posebno u sektorima komunikacije i obrazovanja, isto koliko i u industrijama rudarstva i geologije sa željom za podsticaj novih investistitora i kanadskih preduzetnika u cilju unapređenja i razvoja privrednih grana u zemlji, poželevši instruktorima i polaznicima sreću u njihovom poslovnom usavršavanju.

Kanadski LEADER projekat je međunarodni edukativni program, koji se realizuje od 1991. godine, a trenutno se sprovodi u osam zemalja u svetu: Rusiji, Moldaviji, Etiopiji, Haitiju, Gani, Indiji, Kini, kao i u susednoj Makedoniji, sa prevashodnim ciljem da omogući modernu poslovnu edukaciju među zemljama u razvoju i tranziciji.

LEADER projekat je koncipiran u vidu radionica u stilu MBA programa, posebno pripremljenih u odnosu na profil polaznika, sa ciljem da ih osposobi da uspešno razviju svoje poslovne ideje i preduzetničke kompanije.

Četiri izuzetna instruktora LEADER projekta iz Kanade su se takođe predstavila učesnicima i najavila tokom deset radnih dana, niz predavanja, rešavanje studije slučaja i pojedinačnih konsultacija, kao i pomoći učesnicima da nauče kako da dođu do dubljeg razumevanja materijala programa i da na optimalan način primene nova znanja na svoj poslovni plan i radno mesto.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Vesti

Kako "očistiti" vazduh u glavnom gradu - Može li Beograd da sledi primer Varšave

Da se Beograd, zajedno sa Sarajevom, Skopljem i još nekim gradovima Zapadnog Balkana često nalazi na vrhu liste po aerozagađenju to više nije nikakva novost - Beograd je čas prvi, čas treći, čas 17. na ovoj listi, ali da je u prvih 20 gradova sveta često, to znaju svi koji redovnije prate Air quality izveštaje. Međutim, i jedan od gradova u Evropskoj uniji je takođe do ove sezone jesen/zima često bio u vrhu ove liste, ali nakon

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.