NavMenu

Poništena privatizacija somborske "Prehrana",vlasnički konzorcijum, koji je ranije na aukciji pobedio Željka Rebraču, prodaje nekretnine

Izvor: Dnevnik Utorak, 22.02.2005. 12:00
Komentari
Podeli

Nakon što je Agencija za privatizaciju poništila vlasničku transformaciju somborskog trgovinskog preduzeća „Prehrana” ne postoji odgovor „šta će biti sa kućom”? Naime ni u Agenciji za privatizaciju, ni u Udruženju malih akcionara nisu imali odgovor.

 

Firma je u jesen 2002. god kupljena za 135 mil din u licitacionoj trci sa košarkaškim asom Željkom Rebračom.

Sindikalno organizovani radnici „Prehrane” upozorili su da je vlasnički konzorcijum  i nakon odluke Agencije nastavio sa rasprodajom nekretnina „Prehrane”. Sindikat „Nezavisnost” upozorava da je u prethodnom periodu čak 35% ukupnih nekretnina „Prehrane”, i to onih na najatraktivnijim lokacijama, prodato ili iznajmljeno.

Udruženje malih akcionara, sindikat „Nezavisnost” i resorna vladina Agencija za privatizaciju tužila je vlasnički konzorcijum i rukovodstvo „Prehrane”, dok su formalni zvaničnici ovog preduzeća podneli žalbu na rešenje Agencije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.05.2024.  |  Građevina

Država prodaje građevinsko zemljište u Kuli, Prijepolju, Novoj Crnji, Stalaću i Staroj Pazovi

Direkcija za imovinu Republike Srbije oglasila je prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini Republike Srbije radi izgradnje, putem prikupljanja pisanih ponuda. Na prodaju je ponuđeno šest parcela u Kuli, dve u Stalaću i po jedna u Novoj Crnji, Prijepolju i Staroj Pazovi. Ponude se dostavljaju na pisarnicu Republičke direkcije za imovinu do 17. juna, a detaljnije pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.