NavMenu

Vojvodina se predstavila delegaciji privrednika u Kini

Izvor: eKapija Ponedeljak, 31.05.2010. 08:57
Komentari
Podeli

Delegacija AP Vojvodine predstavila je 27. maja investicione potencijale Pokrajine pred 45 predstavnika kineskih kompanija i organizacija u okviru svetske sajamske manifestacije Shanghai EXPO 2010.

U VIP sali Paviljona Srbije prezentaciju su, generalnim informacijama o Srbiji i Vojvodini, otvorili konzul RS u Šangaju Zoran Pavlović i pokrajinski sekretar za finansije AP Vojvodine Jovica Đukić, dok je direktor VIP Fonda Branislav Bugarski privrednike sa Dalekog istoka upoznao sa privrednim okruženjem i najatraktivnijim sektorima za investiranje u Vojvodini. U sastavu vojvođanske delegacije nalaze se i potpredsednik Skupštine APV Siniša Lazić.

Vojvodina je na ovaj način iskoristila mogućnost da se predstavi na najposećenijem sajmu na svetu, tokom kojeg se od maja do oktobra predstavlja preko 200 zemalja, pred više od 350.000 posetilaca dnevno. Do kraja manifestacije, organizator ocekuje 70 miliona posetilaca.

Paviljom Srbije ima preko 10.000 posetilaca dnevno, koji tako imaju priliku da upoznaju Republiku Srbiju.

Tokom svog boravka u Šangaju, delegacija Vojvodine je posetila novi centar za istrazivanje i razvoj kineske kompanije "Huawei", koja je ujedno i generalni sponzor Paviljona Srbije tokom njenog nastupa na Shanghai EXPO 2010. Delegaciju je tom prilikom primio potpredsednik "Huawei" kompanije Guo Tianmin. On je izrazio veliku zahvalnost zbog posete, predstavio aktivnosti i uspehe poslovanja ove kompanije i izrazio nadu o daljoj uspešnoj saradnji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Iznad prestonice leteo najtiši avion na svetu - Embraer u Beogradu predstavio svoj E195-E2

Najnoviji avion kompanije Embraer E195-E2 juče je u Beogradu imao svoj demonstracioni let kome su prisustvovali predstavnici srpske nacionalne avio-kompanije Air Serbia, Vlade Republike Srbije, avio-industrije i medija. Bila je to prilika da se ključne zainteresovane strane upoznaju sa inovativnim dizajnom, udobnošću i operativnom produktivnošću najsavremenijeg embraer aviona E2. To je najefikasniji i najtiši uskotrupni avion na svetu,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.