NavMenu

ČADEŽ: Prihvaćen predlog privrede, ukinuto ograničenje za trgovine

Izvor: eKapija Ponedeljak, 21.12.2020. 10:35
Komentari
Podeli
(Marko Čadež) Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izrazio je zahvalnost Kriznom štabu koji je prihvatio predlog privrede Srbije o produženju rada trgovina i ugostiteljskih objekata do 20 časova. Produženje je na snazi već od danas, saopštila je PKS.

- Privreda i Krizni štab su deo istog tima u borbi da Srbija što bolje prođe kroz pandemiju. I ova odluka o popuštanju mera to pokazuje. Odluka koja odmah stupa na snagu je dobra ne samo za sve zaposlene, za proizvođače, trgovce i ugostitelje, već i za državu koja će imati više prihoda od poreza - rekao je Čadež gostujući na TV Prva.

On je izneo podatke da su naše najveće trgovine, u koje nisu uračunate prodavnice prehrane, kozmetike i male trgovine, pretrpele veliku štetu zbog zatvaranja prodavnica tokom decembra, koji je najbolji mesec u godini kada govorimo u prodaji.

- U decembru prošle godine imali smo promet od 23 milijarde dinara i to samo kada govorimo o prodaji dečjih igračaka, tehnike, odeće i obuće. Videćemo na kraju meseca kakve ćemo rezultate imati ovog decembra, ali prema prvim anketama vidimo da su prometi manji i do 50% zbog dosadašnjih ograničenja rada prodavnica i tržnih centara. To će se nesumnjivo odraziti na poslovanje naših kompanija - istakao je Čadež.


Predsednik PKS je naglasio da se svi privrednici zalažu za rigoroznu primenu svih mera u sprečavanju širenja virusa. Čadež je rekao da samo 2,5% zaposlenih u trgovinama odsustvuje s posla zbog virusa, što pokazuje da koliko se zaposleni i vlasnici trgovina pridržavaju mera.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

A1 Srbija preuzima kompaniju Conexio Metro

Kompanija A1 Srbija je najavila preuzimanje 100% udela kompanije Conexio Metro. Zaključak transakcije zavisi od odobrenja relevantnih nadležnih organa. Ovim preuzimanjem A1 Srbija će steći 300 kilometara optičkih kablova, što će omogućiti pristup više od 42.000 domaćinstava, pretežno na Novom Beogradu, saopštavaju iz kompanije. Cilj A1 Srbije je da do 2025. godine počne sa pružanjem usluga na sopstvenoj optičkoj mreži, a ova

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.