Izvor: biznisinfo.ba | Utorak, 24.11.2020.| 16:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Hering i Trgošped grade deonicu brzog puta Lašva-Nević Polje - Radovi kroz poslovnu zonu Vitez koštaće nešto više od 16 mil EUR

Ilustracije
Ilustracije (Foto: jocic/shutterstock.com)
Ceste Federacije donele su odluku o dodeli ugovora za izgradnju dela brzog puta Lašva–Nević Polje, prolaz kroz poslovnu zonu Vitez, kompanijama Hering iz Širokog Brijega i Trgošped iz Kaknja.

Ova deonica puta prolazi kroz poslovnu zonu Vitez. Kakon pokretanja postupka izbora izvođača javila su se tri ponuđača.

Hering i Trgošped ponudili su najnižu cenu od 36,5 mil KM (18,25 mil EUR) sa PDV-om. Nakon same aukcije, formirana je konačna lista ponuda sa sniženim cenama.

Konačna cena Heringa i Trgošpeda sa PDV-om iznosila je 32,25 mil KM (16,12 mil EUR) što je samo za 41.000 KM (20.500 mil EUR) manje do druge ponude, sarajevske kompanije Euro-Asfalt.

Jata Group i Prijedorputevi imali su ponudu skuplju za oko 5 mil KM (2,5 mil EUR).

Krajem januara 2020. Vlada FBiH je je dala urbanističku saglasnost za izgradnju deonice brzog puta Lašva petlja - Nević Polje, kao dela brzog puta Lašva - Donji Vakuf, s pratećim objektima.

Deonica brzog puta Lašva - Nević Polje se sastoji od tri poddeonice i to Lašva - Kaonik, Kaonik - Vitez, te Vitez - Nević Polje, ukupne dužine 23 kilometra. Imaće sve karakteristike brze ceste, propisane Zakonom o cestama Federacije BiH, osim dela koji prolazi kroz poslovnu zonu Vitez, koji će predstavljati magistralni put i njemu će se pristupati preko novoformiranih kružnih tokova na ulazu i izlazu iz poslovne zone.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.