NavMenu

Hering i Trgošped grade deonicu brzog puta Lašva-Nević Polje - Radovi kroz poslovnu zonu Vitez koštaće nešto više od 16 mil EUR

Izvor: biznisinfo.ba Utorak, 24.11.2020. 16:19
Komentari
Podeli
Ilustracije (Foto: jocic/shutterstock.com)Ilustracije
Ceste Federacije donele su odluku o dodeli ugovora za izgradnju dela brzog puta Lašva–Nević Polje, prolaz kroz poslovnu zonu Vitez, kompanijama Hering iz Širokog Brijega i Trgošped iz Kaknja.

Ova deonica puta prolazi kroz poslovnu zonu Vitez. Kakon pokretanja postupka izbora izvođača javila su se tri ponuđača.

Hering i Trgošped ponudili su najnižu cenu od 36,5 mil KM (18,25 mil EUR) sa PDV-om. Nakon same aukcije, formirana je konačna lista ponuda sa sniženim cenama.

Konačna cena Heringa i Trgošpeda sa PDV-om iznosila je 32,25 mil KM (16,12 mil EUR) što je samo za 41.000 KM (20.500 mil EUR) manje do druge ponude, sarajevske kompanije Euro-Asfalt.

Jata Group i Prijedorputevi imali su ponudu skuplju za oko 5 mil KM (2,5 mil EUR).

Krajem januara 2020. Vlada FBiH je je dala urbanističku saglasnost za izgradnju deonice brzog puta Lašva petlja - Nević Polje, kao dela brzog puta Lašva - Donji Vakuf, s pratećim objektima.


Deonica brzog puta Lašva - Nević Polje se sastoji od tri poddeonice i to Lašva - Kaonik, Kaonik - Vitez, te Vitez - Nević Polje, ukupne dužine 23 kilometra. Imaće sve karakteristike brze ceste, propisane Zakonom o cestama Federacije BiH, osim dela koji prolazi kroz poslovnu zonu Vitez, koji će predstavljati magistralni put i njemu će se pristupati preko novoformiranih kružnih tokova na ulazu i izlazu iz poslovne zone.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.