NavMenu

Zvezda objavljuje bankrot - dug košarkaškog kluba iznosi 14 mil EUR, a najveći poverioci nekadašnji funkcioneri?

Izvor: Politika Četvrtak, 11.03.2010. 10:30
Komentari
Podeli

"Zvezda je dotakla dno", izjavio je tri nedelje po preuzimanju dužnosti predsednika košarkaškog kluba s Malog Kalemegdana Vladislav Lučić.

U tom trenutku dug "crveno-belih" dostigao je visinu od 8 mil EUR, a posle izveštaja revizorske komisije, kako nezvanično saznaje "Politika", povećao se na neverovatnih 14 miliona!

U klubu za sutra (12. mart 2010. godine) najavljuju konferenciju za medije na kojoj će obelodaniti tačne brojke i imena najvećih poverilaca, a izvesno je da su među njima i nekadašnji funkcioneri, "zvezdaši" i "prijatelji".

Predsednik kluba Vladislav Lučić istakao je da je zaprepašćen saznanjima i nagovestio bankrot kao jedini izlaz iz situacije u koju je "Zvezda" dovedena višegodišnjim nedomaćinskim poslovanjem, pozajmicama, štetnim ugovorima i procentima koji su papirološki pokriveni.

Ako se navedeno obistini, pretpostavka je da će tu biti posla i za nadležne državne organe, a osnovno pitanje je ko je davao i čije pare, po kom osnovu duži klub i ko je uzimao pozajmice.

Jasno je da uprava koja je došla pre mesec dana nema ni nameru ni mogućnosti da situaciju sanira, a kao jedan od načina deblokade i izlaska iz najteže krize od osnivanja, pominje se čak i mogućnost promene imena kluba i novi početak sa drugim nazivom i simbolima!

Poslednji put "Crvena zvezda" je imala apsolutno čistu situaciju u periodu od septembra 1991. do leta 1994. godine kada su na čelu kluba bili Dragiša Vučinić i Dragan Kapičić.

Uz dve osvojene titule ostavili su u kasi bezmalo milion dolara (celo obeštećenje za Stojakovića u iznosu od 800.000 USD), a zatim su kroz Mali Kalemegdan prodefilovale razne aktuelne "političko-biznismenske" strukture.

Pored slabih rezultata ovaj period će ostati upamćen i po učestalim blokadama računa kluba. Nova uprava je odlučila da povuče crtu i prekine agoniju. Ostaje da se vidi ko će se naći na spisku onih koji su se igrali, ne samo košarke ...

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.