NavMenu

Ponovo počinje postupak vantelesne oplodnje o trošku države

Izvor: Poltika/Tanjug Petak, 14.08.2020. 17:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Gergely Zsolnai/shutterstock.com)Ilustracija
Posle prekida od mesec dana obnavlja se postupak vantelesne oplodnje o trošku države za parove koji prirodnim putem ne mogu da ostvare potomstva.

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) i Republička stručna komisiji (RSK) za biomedicinski potpomognutu oplodnju (BMPO) doneli su mišljenje oko ponovnog započinjanja postupaka BMPO.

Preporuka ustanovama je da se sa postupcima BMPO započne najdalje do 1. septembra, a da ustanove koje imaju uslove započnu i ranije sa postupcima BMPO, kao i preporuku da Komisije za BMPO započnu sa radom od 17. avgusta, saopštio je RFZO, prenosi Tanjug.

Osim KC Kragujevac, koji će zbog trenutne epidemiološke situacije i organizacije posla otpočeti sa radom od 1. septembra, u svim drugim ustanovama u Planu mreže zdravstvenih ustanova Komisije za BMPO otpočeće sa radom od 17. avgusta godine, te se osigurana lica mogu javljati ustanovama telefonskim putem radi zakazivanja termina za pregled.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.