NavMenu

Udruženje arhitekata Srbije raspisalo konkurs za dodelu godišnjih nagrada za arhitekturu za 2019.

Izvor: eKapija Sreda, 22.07.2020. 15:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: urfin/shutterstock.com)Ilustracija
Udruženje arhitekata Srbije raspisalo je konkurs za dodelu godišnjih nagrada za arhitekturu za 2019. godinu.

Nagrada Udruženja arhitekata Srbije se dodeljuje za:

- najuspešnije arhitektonsko delo iz svih oblasti arhitekture autorima pojedincima ili autorskim timovima, realizovano u protekloj godini zaključno sa 31. decembrom 2019. godine za Godišnju nagradu "Aleksej Brkić".

- izvedeno delo naših arhitekata koje je realizovano u inostranstvu u konkurenciji za povelju Udruženja arhitekata Srbije, u protekloj godini, zaključno sa 31. decembrom 2019.

- nagrada za najuspeliji studentski projekat arhitekture studentima arhitekture, nastao u toku nastavnog procesa u protekloj 2019. godini.

Žiri za dodelu nagrada čine Snežana Vesnić, Jelena Ivanović Vojvodić, Dijana Adžemović Anđelković, Nemanja Radusinović i Miodrag Medar.

Predlagač je dužan da žiriju u pisanoj formi podnese:

- prijavu kandidata sa informacijom o objektu kojim se kandidat kandiduje za nagradu; a naročito, dokaz o članstvu područnog Društva arhitekata, grafičke priloge (situaciju osnove i preseke) koji će omogućiti odgovarajući uvid u sadržaj i rešenje, kratko tekstualno objašnjenje i fotografije objekta iz kojih se može sagledati ukupan gabarit – obavezna predaja i digitalno (cd, dvd ili usb )u pdf formatu, u rezoluciji do 150 dpi.

- izjavu da je objekat završen u godini za koju konkuriše;

- predlagač može podneti za predloženo delo i već ranije objavljene ocene, mišljenja, kritike i drugi raspoloživi materijal (ukoliko postoje) koji prezentuje, tumači i osvetljava kandidatov doprinos i podkrepljuje razlog za kandidaturu;

- za predloženi studentski projekat, predlagač je dužan da Žiriju u pisanoj formi podnese prijavu kandidata sa informacijom o projektu kojim se kandidat kandiduje za nagradu, grafičke priloge projekta koji će omogućiti uvid u sadržaj i rešenje, tekstualni opis projekta, preporuku predmetnog nastavnika kao i drugi raspoloživi materijal o studentskom projektu– obavezna predaja i digitalno (cd, dvd ili usb) u pdf formatu, u rezoluciji do150 dpi.

Rok za podnošenje predloga sa kompletnom dokumentacijom je do 30. septembra 2020. godine do 15 časova.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Cena izgradnje Tiršove 2 porasla na 141,6 mil EUR - Ugovor dodeljen konzorcijumu 10 firmi

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 grupi ponuđača koja se i jedina javila na prethodni tender, a vrednost dodeljenog ugovora je 141 mil EUR sa PDV-om (16,6 milijardi dinara). Konzorcijum firmi SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.