Izvor: eKapija | Utorak, 21.07.2020.| 15:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

OTP banka omogućila plaćanje putem Apple Pay-a

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Denys Prykhodov/shutterstock.com)
OTP banka Srbija je od 21. jula 2020. godine, uz podršku kompanije Mastercard, omogućila klijentima da plaćaju putem Apple Pay-a. Klijenti OTP banke sada mogu da plate na prodajnom mestu bez razmene platne kartice ili gotovine sa prodavcem i bez dodirivanja POS terminala rukama.

Dovoljno je da klijent koji koristi iPhone ili Apple Watch prinese svoj prenosni uređaj POS terminalu i na taj način obavi beskontaktno plaćanje. Klijent može biti siguran da jedino on ima mogućnost plaćanja Apple Pay aplikacijom, jer svoj uređaj otključava ili biometrijskom autentifikacijom kao što su otisak prsta i prepoznavanje lica vlasnika, ili ukucavanjem svog koda za otključavanje uređaja.

- Sve što klijenti OTP banke treba da urade, je da u svom iPhone-u pokrenu aplikaciju Wallet, izaberu znak "+" i prate dalje korake za dodavanje Mastercard® kreditne ili debitne kartice. Čim korisnik doda svoju karticu na svoj iPhone, Apple Watch, iPad ili Mac, odmah može da počne da koristi uslugu Apple Pay na svom uređaju. Pritom, korisnici će i dalje imati pristup svim promocijama i pogodnostima koje im i inače omogućavaju OTP banka ili Mastercard - saopštili su iz banke.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.