NavMenu

U Sarajevu planirana gradnja teniskog kompleksa - Predviđeno nekoliko terena i smeštaj za sportiste

Izvor: eKapija Subota, 27.06.2020. 12:53
Komentari
Podeli
(Foto: sarajevo.ba)
Opštnsko veće Novi Grad Sarajevo usvojilo je Odluku za pristupanje izradi izmena i dopuna Regulacionog plana "Dobrinja"- izgradnja Tenis parka Sarajevo.

Ovom Odlukom stvaraju se pretpostavke za izgradnju Tenis parka Sarajevo sa otvorenim i zatvorenim teniskim terenima, terenima za mini tenis, svlačionicama, prostorom za fitnes, trim stazom, učionicama i drugim pratećim sadržajima, prenosi portal klix.ba.

- Predviđeno je da predlog regulacionog plana bude završen do augusta ove godine, a nakon upoznavanja građana sa predlogom plana putem javne tribine, u septembru ove godine plan bi trebao biti dostavljen Opštinskom veću na razmatranje i usvajanje - kažu iz opštine Novi Grad.

Izmenama RP predviđeno je da se Tenis park Sarajevo gradi na površini od 2,29 hektara, na prostoru mesne zajednice Dobrinja-B tačnije preko puta Međunarodnog aerodroma Sarajevo, uz XII transverzalu.

S obzirom na to da Sarajevo nema prateću infrastrukturu za tenis, posebno za treniranje tokom zime i održavanje teniskih turnira koji zahtevaju celodnevni, ali i višednevni boravak, neophodno je izgraditi veliki teniski centar, koji bi zadovoljio sve svetske propise i normative.


Koncipiran je tako da može odgovoriti potrebama najsavremenijih trenažnih procesa, gde se mogu organizovati turniri najvišeg svetskog ranga.

Centar bi imao veliku salu za treninge, učionice za mlađi uzrast, restoran, smeštajne kapacitete za igrače, pet otvorenih, tri teniska terena zatvorenog tipa, dva terena za mini tenis izgrađena po svetskim normativima, prostor za dnevni boravak, salu za fitness, restoran, bar i sl. Takođe, projektom su predviđene i prostorije za rukovodstvo centra, tenis šop, kao i drugi sadržaji koji mogu zadovoljiti celodnevni boravak na terenu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Niška multifunkcionalna dvorana kulture sa 2.000 mesta ipak će se graditi na drugoj lokaciji - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Grad Niš raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja izgleda novog višenamenskog objekta kulture u Nišu. Buduća multifunkcionalna dvorana kulture gradiće se na katastarskim parcelama br. 262/1 i 263/1 K. O. Niš-Ćele Kula, ukupne površine 2,21 ha. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Roda centra na Vizantijskom bulevaru. Objekat treba da sadrži ulazni višenamenski hol (komunikacija, prostor za izložbe i prostor za virtuelne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.