NavMenu

Gradi se vodovod u zlatarskim selima

Izvor: Glas zapadne Srbije Subota, 30.05.2020. 09:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: think4photop/shutterstock.com)Ilustracija
Projekat izgradnje vodovoda započela je lokalnma samouprava u Novoj Varoši, a završiće Ministarstvo poljoprivrede, koje je obezbedilo 70 do 80 miliona dinara.

Resorni ministar Branimir Nedimović prilikom posete ove opštine rekao je da Božetići imaju ozbiljan poljoprivredni potencijal.

- Bez stočarstva nema ni poljoprivrede, bilo da je reč ovcama ili kravama, svako grlo je jedna mala fabrika - i istakao da očekuje povoljnu godinu što se tiče roda maline.

Rade Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš rekao je da će država pomoći ovaj projekat u vrednosti 140 miliona dinara, koji su pokrenuli iz budžeta lokalne samouprave sopstvenim snagama.

- Ono što nam je veliki vetar u leđa je to što je ministar rekao da će nam pomoći ove godine sa 30, a na proleće sa 40 miliona dinara. To je itekako značajno za novovaroški budžet i za projekat cevovoda Trudovačkog vrela do Briježnja u dužini od šest i po, sedam i siguran sam da će nam to mnogo pomoći - kazao je Vasiljević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Iznad prestonice leteo najtiši avion na svetu - Embraer u Beogradu predstavio svoj E195-E2

Najnoviji avion kompanije Embraer E195-E2 juče je u Beogradu imao svoj demonstracioni let kome su prisustvovali predstavnici srpske nacionalne avio-kompanije Air Serbia, Vlade Republike Srbije, avio-industrije i medija. Bila je to prilika da se ključne zainteresovane strane upoznaju sa inovativnim dizajnom, udobnošću i operativnom produktivnošću najsavremenijeg embraer aviona E2. To je najefikasniji i najtiši uskotrupni avion na svetu,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.