NavMenu

Luka Bar interesuje investitore iz Ujedinjenih Arapskih Emirata?

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 25.11.2019. 09:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Plume Photography/shutterstock.com)Ilustracija
Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je da Luka Bar interesuje investitore iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

To je rekao nakon prve zvanične posete UAE i dodao da je Luka Bar važan infrastrukturni objekat, koji bi trebalo da omogući dinamičan razvoj i kvalitetniju vezu Crne Gore sa svetom, prenose Vijesti.

Đukanović je dodao da je ekonomska saradnja sa UAE bazirana na vrlo snažnim investicionim aktivnostima kompanija iz Emirata u Crnoj Gori.

- Ono što je važno je da su Emirati bili naša veza sa regijom Bliskog istoka i Zaliva - rekao je Đukanović.

Prema njegovim rečima, u oblasti turizma, pored pozitivnog iskustva u Porto Montenegru i Porto Novom, postoji nekoliko interesantnih lokacija i na moru i na planinama, gde investitori iz Emirata žele da učestvuju.


- Proizvodnja hrane je imperativ budućeg razvoja Crne Gore. Svaki novi hotel je potrošač hrane i za nas je pitanje da li ćemo tu potrošnju zadovoljavati samo uvozeći hranu ili ćemo nešto učiniti da dodatno iskoristimo neiskorišćene poljoprivredne površine u Crnoj Gori i proizvedemo dovoljno hrane i pospešimo izvoz - rekao je Đukanović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija

Oerlikon dolazi u Srbiju i donosi najsavremeniju inovativnu tehnologiju PVD prevlake

Potpisivanjem ugovora o izgradnji i zakupu hale za švajcarsku grupaciju Oerlikon (Erlikon) u tehnološkom parku UNIOR Components-a u Kragujevcu, ozvaničena je saradnja ove dve kompanije. Globalni lider u domenu površinske zaštite, koji posluje u 38 zemalja sveta, na ove prostore donosi najsavremeniju inovativnu tehnologiju PVD prevlake koja do sada nije bila direktno dostupna na tržištu. Dolazak Erlikona u Srbiju posebno je značajan za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.