NavMenu

Festival "Digital Days" 4. i 5. novembra u Beču

Izvor: eKapija Ponedeljak, 28.10.2019. 17:02
Komentari
Podeli
(Foto: ©Digital City Wien)
Ovogodišnji festival Digital Days pod nazivom "Nove tehnologije i talenti" održaće se 4. i 5. novembra 2019. godine u Beču. Stručnjaci iz sveta privrede, medicine i informacionih tehnologija kao i vodeće snage inovacije diskutovaće o budućnosti novih tehnologija i digitalizacije.

Festival će otvoriti bečki gradonačelnik Mihael Ludvig, a glavni govornici na temu ekologije, zdravlja, sigurnosti, etike i mobilnosti biće nemački pisac i filozof Rihard David Preht i austrijska novinarka Ingrid Brodnig.

Brodnig je autorka knjige "Nevidljivi čovek. Kako anonimnost na internetu menja naše društvo" i urednica austrijskog magazina "Profil" u kome uglavnom piše o digitalnim temama - govoru mržnje, teorijama zavere kao i širenju lažnih vesti na internet platformama. Filozof Rihard David Preht dovodi u pitanje školstvo i obrazovanje koje se temelji na zastarelim konceptima učenja i savladavanja gradiva. Preht smatra da škole moraju da osposobe decu za zanimanja koja tek dolaze, za novo digitalno doba.

Povodom festivala biće osmišljena velika "digitalna ulica" u kojoj će moći da se isprobaju nove aplikacije i usluge - radionice o robotici "Robina" i "Roberta" na kojima se devojčice ohrabruju za bavljenje programiranjem, usluga "Demenz Watch" za praćenje seniora koji pate od demencije, pametne igre za decu "Da Vinči Lab", virtualne naočare "Vroodles" za dopunu nastavi iz geografije kao i brojna druga tehnologija koja će se koristiti u e-bankarstvu, autonomnoj vožnji i drugim oblastima.

Organizator "Digitalnih dana" je preduzeće Bečkog Holdinga Urban Innovation Vienna. Ulaz je besplatan uz prethodnu onlajn prijavu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.