NavMenu

Kompanija Delta Holding nije odustala od Hrvatske - U planu ulaganje u hotelijerstvo i agrar

Izvor: Jutarnji list Četvrtak, 19.09.2019. 09:05
Komentari
Podeli
Zagreb (Foto: joyfull/shutterstock.com)Zagreb
Domaća kompanija Delta Holding nije odustala od investiranja na hrvatsko tržište, a zainteresovana je za ulaganje u sektor hotelijerstva i agrara, istakli su u utorak predstavnici kompanije na konferenciji za regionalne novinare u Zaječaru,.

Miroslav Mišković, vlasnik kompanije, nekoliko puta je najavljivao da planiraju da u Zagrebu investiraju u izgradnju potpuno novog hotela, ili u akviziciju hotela Esplanada.

- Za ostvarenje posla potreban je interes obe strane. Poslovni ambijent u Hrvatskoj ocenjujemo dobrim i smatramo da ne bi trebalo da imamo problema ako krenemo da ulažemo na hrvatsko tržište - rekla je generalna direktorka Delta Reale Estate Zorana Burlić. - Mi smo kompanija koja ne poznaje granice i otvoreni smo za sve biznise. Činjenica je da smo izrazili interes za neke od hotela, da smo zainteresovani za Esplanadu, ali mora da postoji zainteresovanost obe strane da bi do transakcije došlo. Ako ne uspe s Esplanadom, biće možda neki drugi hotel.

Na pitanje hrvatskih novinara jesu li zainteresovani i za preuzimanje nekih od kompanija iz sistema Fortenova grupe, rekla je da interes postoji, ali da je trenutno ta kompanija u procesu restrukturiranja. Utvrdila je da je situacija komplikovana i dok se ne raščisti, ne može ništa konkretno reći.


Kompanija Delta već je prisutna na hrvatskom tržištu, s firmom koja trguje poljoprivrednim proizvodima. Direktor distribucije Delta Agrara Luka Popović izjavio je da je samo prošle godine Delta na hrvatskom tržištu otkupila oko 20 hiljada tona soje.

Delta Holding, kako su naveli, na raspolaganju ima u idućem razdoblju 600 mil EUR za različite investicione projekte u biznis sa nekretninama, agrar i druge delatnosti.

Kompanija je u 2018. godini ostvarila prihod od 497 mil EUR, što je rast od 9% u odnosu na godinu ranije, od čega u agraru 236 mil EUR. Tokom godine otvorili su dva šoping mola, jedan u Banjaluci, a drugi u Varni u Bugarskoj.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.