NavMenu

Finale projekta "100 najvećih" - Dodela nagrada 20. septembra 2019.

Izvor: eKapija Utorak, 17.09.2019. 17:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)Ilustracija
Projekat "100 najvećih", po prvi put realizovan u Srbiji, ulazi u svoje finale - gala veče će biti održano 20. septembra 2019. u hotelu Hilton sa početkom u 20 sati, kada će biti i dodeljene nagrade najboljim od najboljih kompanija u Srbiji, a biće predstavljena i publikacija u kojoj se nalazi 1.000 najuspešnijih kompanija.

Najavu završetka projekta su na konferenciji za medije predstavili Ana Knežević, direktorka projekta"100 najvećih", Marko Radojičić, Cube team, analitički partner projekta, i Vojislav Lazarević, izvršni direktor Addiko Banke, koja je i generalni sponzor.

Na svečanosti će se okupiti državni zvaničnici, ambasadori, najeminentniji predstavnici domaće privrede, umetnosti i medija. Prisustvo je potvrdilo preko 220 firmi sa tržišta Srbije, a gala veče će otvoriti i prisutne pozdraviti predsednik Privredne Komore Srbije, Marko Čadež.

Ana Knežević, direktorka "100 najvećih", izjavila je da kao inicijativa koja se bavi afirmacijom, edukacijom, promocijom i istraživanjem tržišta i tržišnih trendova, ovaj projekat ima i humanitarni karakter – na gala večeri će naš istaknuti slikar Janoš Mesaroš na licu mesta slikati i prodavati svoja dela, a prikupljena sredstva će biti uplaćena Fondaciji Novak Đoković.

Projekat "100 najvećih" je, nakon velikog uspeha u regionu, ove godine prvi put realizovan i u Srbiji, uz punu podršku Privredne komore Srbije i pod sloganom "Množimo prilike, delimo uspehe".

- Uz uverenje da treba ulagati u dobre primere i kontinuiranu edukaciju, projekat "100 najvećih" se odvija u partnerstvu sa Addiko bankom, sa ciljem da doprinese razvoju i jačanju poslovne klime kroz promociju pozitivne prakse, najvećih i najprofitabilnijih kompanija, kao i najvećih poslodavaca - istakla je Ana Knežević.

Predsednik Izvršnog odbora Addiko banke, Vojislav Lazarević, izjavio je da bankarsko tržište radi u veoma dinamičnom okruženju u kome uspevaju samo najuspešniji, što važi i na globalnom planu i u Srbiji, naglasivši da je u takvom ambijentu digitalizacija danas nezaobilazan element uspešne formule poslovanja.


- Specijalizovali smo se za segment poslovanja sa stanovništvom, kao i sa malim i srednjim preduzećima, prevashodno na polju kreditiranja i platnih transakcija. Težimo tome da budemo pravi partner našim klijentima na putu njihovog uspeha - rekao je Lazarević.

Marko Radojičić, predstavnik Cube tima, analitičkog partnera projekta "100 najvećih", saopštio je rezultate istraživanja koje je sprovedeno tokom ove godine. U trci za 100 najboljih bile su sve kompanije koje su predale završne račune za 2017. godinu. Nagrade su podeljene u 16 kategorija. Između ostalog, kompanije su podeljene po veličini, u kategorijama velike, srednje, mikro i male, a zatim po prihodu, dobiti, broju zaposlenih i izvozu.

U Top 3 delatnosti po zbirnim prihodima nespecijalizovana trgovina na veliko, trgovina na malo i trgovina električnom energijom, prva na listi Top 10 po zbirnom neto rezultatu je kategorija eksploatacije ruda ostalih crnih, obojenih, plemenitih i drugih metala, a slede je iznajmljivanje vlastitih ili iznajmljenih nekretnina i upravljanje njima i eksploatacija sirove nafte.

Kada je reč o broju zaposlenih, prvo mesto drži trgovina na malo u nespecijalizovanim prodavnicama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.09.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Bugarska kompanija CERB obaviće remont termoelektrane "Kosovo A"

Projekat remonta druge najveće elektrane na Kosovu dobila je Bugarska centralna energetska remontna baza (CERB) EAD. Remont je u termoelektrani Kosovo A i odvijaće se prema planu modernizacije elektrane. Izvođač radova je energetska kompanija Kosova (KEK Kosovo – Kosovska energetska korporacija). Inače, bugarska kompanija remontovala je turbinu i kotao u bloku A5 Termoelektrane Kosovo, koji je pušten u rad još 1975. godine.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.