Izvor: Dnevnik | Ponedeljak, 09.09.2019.| 13:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kisač rekonstruiše Kulturni centar - U planu i muzejski prostor za privlačenje turista

Ilustracija (Foto: AlexeiLogvinovich/shutterstock.com)
Rekonstrukcija Кulturnog centra Кisač počela je početkom avgusta, a završetak radova očekuje se u septembru, kada će ovo mesto biti bogatije za moderan izložbeni prostor od 320 m2.

Radovi podrazumevaju rekonstrukciju stare letnje sale, kao i opremanje, pa su u planu i šine na koje će se kačiti slike i reflektori. Direktor KC Кisač Pavel Surovi naveo je da će renovirani izložbeni prostor biti najveći, ne samo u Кisaču, nego i u drugim slovačkim mestima.

U toku prošle godine, rekonstruisana je programska sala, kao i soba za tonce.

– Sledeće godine želimo da renoviramo klub u kojem se druže naši amateri, kojih imamo više od 300, kao i ulaz u dvorište. U centru se stalno nešto radi, imamo manifestacije tokom cele godine, a ovakva kapitalna investicija, rekonstrukcija u moderan prostor, može samo da poboljša funkcionisanje - rekao je Surovi.

Svečano otvaranje sale planirano je u septembru za festival "Slovačke narodne nošnje Slovaka u Vojvodini".

Dodatna novina КC Кisač jeste prostor u ulici Doktora Janka Gombara u Кisaču, koji je Centru ustupio Grad Novi Sad. Ferkova kuća iz 1912. godine postaće etno-muzejski prostor.

– Prostor će služiti za prijem gostiju i privlačenje turista u Кisač. Sledeće godine želimo da radimo rekonstrukciju tog objekta, da bude sve onako kako je bilo 1912. godine. U planu je da bude gotovo do 2021. godine, kada će naš grad biti Evropska prestonica kulture - rekao je Pavel Surovi.


Dobitnici tendera


Kako se navodi na sajtu Kulturnog centra, ugovor o radovima potpisan je sa Libertas group 021 iz Rumenke, a ugovorena vrednost radova je 4 mil EUR bez PDV-a.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.