NavMenu

Rasiyat iz UAE želi da gradi tržni centar i rekreativni kompleks u Zenici - Početak radova moguć 2021.

Izvor: eKapija Petak, 09.08.2019. 15:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)Ilustracija
Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i Muhammad A. Al-Yamani, direktor kompanije Rasiyat, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisali su u sredu, 7. avgusta, Memorandum o razumevanju.

Cilj ovog memoranduma je definisati prava i obaveze Grada Zenice i investitora o uslovima za realizaciju projekta izgradnje tržnog centra i rekreativnog kompleksa, na zemljištu smeštenom u Poslovno rekreativnoj turističkoj zoni Zenica-Jug. Potpisivanju memoranduma prisustvovali su šeik Mohammed bin Saqr al Qasimi i eksperti finske kompanije koja učestvuje u izradi potrebnih studija. Prateći sadržaji koji će krasiti planirani kompleks, biće poznati nakon analize tržišta, saopšteno je na sajtu Grada Zenica.

Članovi delegacije UAE su izrazili veliko zadovoljstvo što je došlo do potpisivanja memoranduma o razumevanju. Istakli su da je geografski položaj Zenice više nego povoljan za realizaciju ovog projekta.

Šeik Mohammed bin Saqr al Qasimi je kazao kako je kompanija Rasiyat zainteresovana za izgradnju najsavremenijeg tržnog centra i rekreativnog kompleksa, na lokalitetu poslovno-turističke-rekreativne zone Zenica-Jug. Takođe, šeik Mohammed se zanimao za mogućnost ulaganja u izletište Smetovi. Posebno je bio zainteresovan za izgradnju žičare od Smetova do poslovne zone, odnosno do planiranog kompleksa. On je izrazio želju kompanije Rasiyat i za druga ulaganja na širem području Zenice, kako bi se stvorio prepoznatljiv centar, ne samo u regiji, nego i Evropi i svetu. Tokom sastanka članovima delegacije predstavljena su i pobednička idejna rešenja nedavno okončanog međunarodnog konkursa za poslovnu zonu Zenica-Jug.


Sagovornici su se složili da se početak izgradnje kompleksa može očekivati 2021. godine.

- Gradska uprava Zenice će vam, apsolutno stajati na raspolaganju 24 sata dnevno. U koordinaciji s vama i aktivnostima koje sprovodite na pripremi potrebne dokumentacije, preduzimaćemo naredne korake. U potpunosti smo spremni da podržimo realizaciju ovog veoma značajnog regionalnog projekta - poručio je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Dodao je da će ako dođe do realizacije ovog projekta, koji je u inicijalnoj fazi, Zenica biti sasvim novi i sadržajno bogatiji grad.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Niška multifunkcionalna dvorana kulture sa 2.000 mesta ipak će se graditi na drugoj lokaciji - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Grad Niš raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja izgleda novog višenamenskog objekta kulture u Nišu. Buduća multifunkcionalna dvorana kulture gradiće se na katastarskim parcelama br. 262/1 i 263/1 K. O. Niš-Ćele Kula, ukupne površine 2,21 ha. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Roda centra na Vizantijskom bulevaru. Objekat treba da sadrži ulazni višenamenski hol (komunikacija, prostor za izložbe i prostor za virtuelne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.