NavMenu

USAID nudi studijsko putovanje u SAD za stručnjake iz oblasti upravljanja otpadom i reciklaže

Izvor: eKapija Ponedeljak, 03.08.2009. 12:44
Komentari
Podeli

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) nudi tronedeljno studijsko putovanje u SAD za stručnjake iz oblasti upravljanja otpadom i reciklaže. Kroz ovaj "Community Connections" program, učesnici će boraviti u okviru američkih porodica i sastaće se sa američkim stručnjacima iz ove oblasti i naučiti o ekonomskoj dobiti koju reciklaža donosi zajednici i načinu na koji kompanije za upravljanje otpadom sprovode reciklažu.

Na studijskom putovanju "Upravljanje otpadom i reciklaža: aspekti praktične primene i društveni aktivizam", učesnici će takođe imati priliku da saznaju više o značaju formiranja partnerstva javnog i privatnog sektora u ovoj oblasti.

Učesnici ce saznati o novim načinima pristupa poslovnoj zajednici radi uspostavljanja partnerstva u cilju rešavanja ekoloških problema. Imaće priliku i da saznaju više o lokalnim inicijativama, supermarketima i drugim mestima na kojima se odvija reciklaža, kapacitetima za reciklažu, nevladinim i drugim organizacijama i institucijama koje su uključene u širenje svesti o pitanjima zaštite životne sredine, uključujući i medijske kampanje, lokalne vlasti koje se bave ovim pitanjima, alternativne proizvode od recikliranih materijala.

Svi troškovi za učesnike u Sjedinjenim Državama, uključujući avionske karte, osiguranje, stručne i kulturne programe, smeštaj i hranu, su pokriveni.

Programom "Community Connections" upravlja USAID, a realizuje ga "World Learning" u saradnji sa Odeljenjem za medije i kulturu ambasade SAD u Srbiji.

Rok za podnošenje prijava je 24. avgust 2009. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.