NavMenu

PETKOVIĆ: Pet agencija izgubilo licence

Izvor: Beta Subota, 25.07.2009. 18:19
Komentari
Podeli


Državni sekretar za turizam Goran Petković izjavio je da je ove godine pet turističkih agencija izgubilo licencu za rad.

Licenca je oduzeta agencijama "Grand TT" iz Novog Sada, "TT travel Maršićanin Gordana i drugi" iz Beograda, "Strela-Ub" iz Uba, "Europutovanja" iz Beograda i "Take off putnik" iz Niša, izjavio je Petković agenciji Beta.

Petković je građanima poručio da pre uplate aranžmana i izbora agencije provere na sajtu Ministarstva ekonomije (www.merr.gov.rs) koje su agencije i zašto izgubile licencu.

- Ako primete da se na nekoj adresi nalazi druga ili slična agencija, treba da ih izbegavaju, jer se dešava da godinama ponavljaju iste propuste- rekao je Petković.

On je rekao da bi građani trebalo za izbegavaju agencije, kao što je "Grand TT" iz Novog Sada, koja je dve godine slala putnike na putovanje u neispravnim autobusima.

Kako se navodi, ta agencija je organizovala letovanje u Španiju prošle godine, a tokom puta autobus se više puta kvario i zapalio. Zbog požara nije moglo da se nastavi putovanje, a putnici su smešteni u hostel, gde je više osoba delilo jednu tuš kabinu i jedan toalet.

Agencija "Europutovanja" otkazala je putovanje grupi od 137 putnika, na dan putovanja jer nije obezbedila autobus u programu putovanja "Halkidiki-Kalitea".


Agencija "TT travel Maršićanin Gordana i drugi", prestalo je da ispunjava propisane uslove za licencu A kategorije.

Autosaobraćajno preduzeće "Strela-Ub" licencu je izgubilo jer je prestalo da ispunjava uslove za licencu B, za obavljanje poslova organizovanja turističkih putovanja, jer nema zaposleno stručno lice i utvrđene uslove putovanja.

Licenca je oduzeta i agenciji "Take off putnik", jer ne ispunjava propisane uslove.

Petković je kazao da se građani o agencijama mogu raspitati, ali i žaliti Turističkoj inspekciji, kao i Nacionalnom udruženju turističkih agencija (Yuta) ukoliko je agencija član tog udruženja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.