NavMenu

Radno vreme za uskršnje i prvomajske praznike - Koji su neradni dani za prodavnice, tržne centre, pošte...

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.04.2019. 01:36
Komentari
Podeli
(Foto: hxdyl/shutterstock.com)
Bliže nam se uskršnji i prvomajski praznici pa se većina građana Srbije raduje neradnim danima koji su pred nama. U skladu sa tim će i prodavnice, tržni centri, pijace i druge službe raditi po izmenjenom režimu.

Prodavnice i tržni centri

Svi objekti trgovinskog lanca Lidl će 26. aprila na Veliki petak raditi po skraćenom radnom vremenu, od 8 do 18 časova. U subotu, 27. aprila sve prodavnice radiće regularno, dok će nedelja, 28. april biti neradan dan za sve Lidl objekte u Srbiji, saopšteno je iz kompanije. Od ponedeljka, 29. aprila Lidl prodavnice nastavljaju sa uobičajenim radnim vremenom od 8 do 22 časa.

Prvomajski praznici takođe donose izmene u radnom vremenu, te će na Međunarodni praznik rada, 1. maja, asortiman Lidl prodavnica potrošačima biti dostupan od 8 do 14 časova. Od 2. maja, radno vreme svih prodavnica nastavlja se po redovnom režimu.

U petak 26. i subotu 27. aprila, sve IDEA prodavnice radiće redovno, ili u skladu sa radnim vremenom tržnih centara u kojima se nalaze. U nedelju 28. aprila, na dan Uskrsa, IDEA prodavnice neće raditi. Izuzetak su IDEA prodavnica na Zlatiboru, koja će raditi od 8 do 15 časova, i IDEA prodavnica na Kopaoniku koja će raditi od 8 do 20 časova.

U sredu 1. maja, 122 prodavnice radiće prema redovnom radnom vremenu, dok će 159 IDEA prodavnica biti na raspolaganju potrošačima do 15 časova. Prodavnice koje se nalaze u tržnim centrima radiće u skladu sa radnim vremenom tržnih centara. U četvrtak 2. maja, sve IDEA prodavnice radiće prema redovnom radnom vremenu.

U petak 26. aprila Roda marketi će raditi prema redovnom radnom vremenu, ili u skladu sa radnim vremenom tržnih centara u okviru kojih posluju. U subotu 27. aprila, ali i u sredu i četvrtak 1. i 2. maja, svi Roda marketi širom Srbije radiće prema redovnom radnom vremenu. U nedelju, 28. aprila, na dan Uskrsa, Roda marketi neće raditi.

Objekti Delhaize Srbija (Maxi, Shop&Go i Tempo) će na Veliki petak 26. aprila raditi skraćeno do 18 časova, dok će u subotu 27. aprila većina prodavnica raditi prema redovnom radnom vremenu. Nedelja će biti neradan dan za sve objekte, osim za Maxi prodavnicu u Čajetini, koja će raditi prema redovonom radnom vremenu.

U sredu 1. i četvrtak 2. maja određeni broj Maxi marketa neće raditi, a oni koji budu otvoreni radiće prema redovnom radnom vremenu. Tempo supermarketi će tokom prvomajskih praznika raditi nepromenjeno, dok će za sve Shop&Go objekte 1. maj biti neradan dan. Dan kasnije, određeni broj Shop&Go marketa neće raditi, dok će oni koji budu otvoreni raditi prema redovnom radnom vremenu.

Svi Univerexport objekti će u petak 26, subotu 27. i ponedeljak 29. aprila raditi prema redovnom radnom vremenu, osim objekta na adresi Sutjeska 2 u Novom Sadu, koji će u subotu i ponedeljak raditi do 22 časa. Na dan Uskrsa objekti Univerexporta neće raditi, izuzetak su pojednine prodavnice u Bačkom Petrovcu, Subotici, Adi i Kanjiži koji će raditi prema redovnom radnom vremenu.

U sredu 1. maja radno vreme svih Univerexport prodavnica je do 12 časova, dok će od 2. maja svi maloprodajni objekti imati redovno radno vreme.

Metro Cash & Carry će 26. aprila imati uobičajeno radno vreme, u subotu će raditi do 22 časa, dok će 28. april - dan Uskrsa, biti neradan za sve objekte. U ponedeljak 29. aprila objekti će raditi od 6 časova, 30. aprila radno vreme se završava u 22 časa, dok je 1. maj neradan za sve prodavnice. Svi objetki u četvrtak 2. maja počinju sa radom u 6 časova.

Super Vero i Jumbo objekti će u na na Veliki petak 26. i u subotu 27. aprila raditi od 7:30 do 20:30, dok će nedelja 28. april biti neradan dan za sve objekte. Od 29. aprila sve prodavnice radiće prema redovnom radnom vremenu, a promena neće biti ni za provmajske praznike.

Nedelja 28. april biće neradan dan i za robnu kuću IKEA, dok će ostalim danima raditi prema nepromenjenom radnom vremenu - od 9 do 21h.

(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Tržni centri Ušće, Delta City, Mercator Center, Zira, Rajićeva shopping center, Aviv Park Zvezdara, Stadion shopping center, Capitol park Rakovica, Zemun park, Stop Shop Lazarevac i Immo outlet, Shoppi Retail Park Borča, Big Fashion - u petak 26. aprila radiće skraćeno do 18 časova. Nedelja 28. april biće neradan dan za sve tržne centre, dok će ostalim danima raditi prema redovnom radnom vremenu.

Beogradske pijace

U petak i subotu, 26. i 27. aprila, kao i u sredu i četvrtak 1. i 2. maja, pijace će raditi uobičajeno, a ostalih dana za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika pijace će imati prilagođeno radno vreme.

Zelene pijace u nedelju 28. aprila, neće raditi, osim pijaca Zemun, Dušanovac, Banovo brdo, Bele vode, Gornja varoš i Palilula, koje će raditi u periodu od 6 do 13 časova, dok će u ponedeljak 29. aprila sve zelene pijace raditi skraćeno od 6 do 13 sati.

Otvoreni tržni centar - Novi Beograd (popularni Buvljak) - neće raditi 28. i 29. aprila, a ostalih dana radiće u uobičajenom radnom vremenu od 08 do 20 časova.

Parking servis

JKP Parking servis takođe će poslovati u izmenjenom režimu rada tokom predstojećih praznika. Tokom Uskrsa, od petka do ponedeljka, od 26. do 29. aprila, kao i tokom Praznika rada, u sredu i četvrtak, 1. i 2. maja 2019. godine, Parking servis neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. U istom periodu biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska br. 31, Kraljice Marije br. 7 i Mileševska br. 51.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za eksploataciju vozila.

U utorak, 30. aprila, i od petka, 3. maja 2019. godine, Služba parking kontrole i poslovnice Korisničkog servisa radiće po ustaljenom radnom vremenu.

Pošte

Tokom praznovanja Vaskrsa, od 26. do 29. aprila 2019. godine, dežuraće 74 pošte širom Srbije, dok će glavna pošta u Beogradu i pošte na graničnim i administrativnim prelazima raditi non stop. U sredu i četvrtak 1. i 2. maja radiće 48 dežurnih objekata, od kojih će neizmenjeno raditi glavna pošta u Beogradu i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

Apoteke

Dežurne apoteke u Beogradu, koje rade od 00 do 24 časa imaju uvek isto radno vreme, bilo da su radni dani, vikendi ili praznici. To su objekti Sveti Sava u Nemanjinoj 2, Prvi maj u Kralja Milana 9, Bogdan Vujošević u Goce Delčeva 30, Zemun u Glavnoj 34 i apoteka Gornji grad u Lazarevcu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.10.2023.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Plan za još jedan pogon kompanije Minth u Šapcu - Fabrika na 84.000 m2 iz koje će godišnje izlaziti 760.000 kućišta za baterije e-automobila

Kineska kompanija Minth Automotive Europe podnela je resornom ministarstvu zahtev za saglasnost na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje proizvodnog kompleksa za automobilsku industriju u Šapcu. Kako je navedeno u dokumentu koji je u avgustu izradio projektantski biro Set doo iz Šapca, na parceli površine 184323 m2 u planu je gradnja pogona za proizvodnju aluminijumskih kućišta i delova kućišta za baterije za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.