NavMenu

Radovi na obilaznici oko Subotice u završnoj fazi - Puštanje deonice u saobraćaj planirano za kraj godine

Izvor: RTS Nedelja, 31.03.2019. 16:54
Komentari
Podeli
IlustracijaIlustracija
Posle gotovo tri decenije od početka izgradnje, radovi na izgradnji zapadne obilaznice autoputa oko Subotice ulaze u završnu fazu.

Veliki broj građevinskih mašina i radnika ovih dana angažovan je na drugoj polovini zapadne obilaznice oko Subotice.

- Dužina deonice je 8,8 kilometara, širina saobraćajnice je 10,7 metara, predviđena je za teški saobraćaj. Trenutno se izvode zemljani radovi, rok za završetak radova je 240 dana - kaže Zoltan Barat, odgovorni izvođač radova Vojput Subotica.

Da bi kamioni na Koridoru 10 konačno autoputem stigli do graničnog prelaza Kelebija, država je ove godine izdvojila milijardu i četristo miliona dinara.

- Ugovoreno je milijardu dinara. Od tog novca se pravi ova deonica. Još ostaje deonica, kružni tok kod graničnog prelaza Kelebija. To će se ugovoriti za mesec, mesec i po dana i ta deonica će takođe biti završena - kaže Imre Kern, državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja.

Osim što će olakšati komunikaciju sa subotičkom industrijskom zonom, ipsilon krak će rešiti višedecenijske komunalne i ekološke probleme Subotičana.

- Za Grad Suboticu izgradnja ipsilon kraka, odnosno zapadne obilaznice predstavlja prvi saobraćajni prioritet u gradu. Od zagušenja saobraćaja i ugrožavanja bezbednosti saobraćaja, usled vibracija dolazi do oštećenja saobraćajnica, vodovodne i kanalizacione mreže i ostalih problema - kaže Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice.

Svih 22 kilometra zapadne obilaznice oko Subotice treba da bude pušteno u saobraćaj do kraja ove godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.