NavMenu

Za 6 meseci isporučeno 24 miliona litara "Prolom vode" - prve količine i u SAD

Izvor: Beta Nedelja, 05.07.2009. 12:26
Komentari
Podeli

Turističko preduzeće "Planinka" iz Kuršumlije u prvih šest meseci ove godine isporučilo je 24 miliona litara "Prolom vode", od čega je 22% izvezeno.

Prema rečima direktora fabrike "Prolom vode" Dragoslava Ilića, najveća količina vode je plasirana na domaćem trzištu, dok se najviše izvozi u države bivše Jugoslavije.

- Uprkos svetskoj ekonomskoj krizi, "Planinka" je povećala proizvodnju "Prolom vode" za 5% u odnosu na prošlu godinu. Pored toga što je veoma kvalitetna kao pijaća voda, potrošači traže "Prolom vodu" i zbog lekovitih svojstava - kazao je Ilich.

On je istovremeno naglasio da u prvih šest meseci ove godine "Planinka" beleži povećan plasman "Prolom vode" na Kosovo - oko milion litara, a do kraja godine planira se plasman od više od 2,5 miliona litara.

Istovremeno, prve količine "Prolom vode" izvezene su na tržište SAD.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.