NavMenu

"Kako raste drvo" - nastavak akcije "Zelenog kruga" i Republičkog fonda za zaštitu životne sredine

Izvor: eKapija Sreda, 01.07.2009. 14:23
Komentari
Podeli

Jadranka Marčok i Željka JurakićJadranka Marčok i Željka Jurakić

Ugovor o sufinansiranju eko projekta "Kako raste drvo", između Republičkog fonda za zaštitu životne sredine i Udruženja građana "Zeleni krug" iz Bačkog Petrovca, potpisan je 26. juna. Akcija je predviđena za jesen 2009. i proleće 2010. godine, saopšteno je iz "Zelenog kruga".

Projektom je predviđeno da se pod okriljem "Zelenog kruga" i "Eko lista", a uz podršku institucija sistema i ove jeseni nastavi ozelenjavanje školskih dvorišta. Ta akcija je započeta prošle jeseni kada je, zahvaljujući toj inicijativi, u 15 škola u Vojvodini i Beogradu, posađeno oko 750 sadnica.

Vrednost projekta je 2 miliona dinara, a ugovor su potpisale direktorka Fonda Željka Jurakić i Jadranka Marčok, direktorka "Zelenog kruga". Potpisivanju je prisustvovala i direktorka JKP "Gradsko zelenilo" iz Novog Sada Snežana Repac, čije će preduzeće učesnicima akcije pružiti stručnu pomoć i tehničku podršku. Ugovor je simbolično potpisan na brodu - laboratoriji "Argus", prilikom plovidbe od Novog Sada do Sremskih Karlovaca, povodom proslave "Dana Dunava".

Prema rečima Jadranke Marčok, cilj projekta je stvaranje kvalitetnijih uslova za život građana, a posebno najmlađih, unapređenje zaštite životne sredine, kao i podizanje nivoa svesti o ulozi prirode i njenog očuvanja.

- Želimo da podignemo nove zasade i stvorimo novi pejzažni ambijent u obrazovnim ustanovama. Brigom i staranjem o sadnicama, učenici će u svojim školama posmatrati "kako raste drvo" i pretpostavka je da će ova akcija uticati na stvaranje svesti o značaju prirode i čuvanju okruženja. Takođe, jedan od ciljeva akcije je i jačanje duha zajedništva među decom školskog uzrasta – rekla je direktorka "Zelenog kruga".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.05.2024.  |  Industrija, Građevina

Posle dve godine ponovo raspisan tender za projektovanje i gradnju prve faze prečistača otpadnih voda u Krnjači

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspiala je novi tender za projektovanje i gradnju prve faze postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Krnjači. Ovo je treći put da se traži izvođač radova za izgradnju fabrike za tretman otpadnih voda za naselja na levoj obali Dunava u Beogradu. Prethodni tenderski postupci, iz maja 2022. i novembra 2021. su obustavljeni. Posao finansira Evropska investiciona banka, u okviru

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.